Odkedy som aj ja zaradila do jedálničku červenú repu, zmizli tieto všetky moje dlhodobé zdravotné neduhy: Skutočne zlatá potravina!

Jednou z najužitočnejších druhov zeleniny pre pečeň je repa, ktorá má veľmi silný detoxikačný a regeneračný účinok.

Keďže je naša pečeň jedným z našich najdôležitejších orgánov, je vhodné venovať jej maximálnu pozornosť, aby správne fungovala a bola zdravá.

Ak naša pečeň nefunguje dobre, nebude schopná odfiltrovať toxíny a časom budeme musieť čeliť rôznym chorobám.

Reklamy

Repa obsahuje veľa horčíka, vápnika, železa, draslíka, vitamínu C, fosforu, mangánu, betakaroténu a vitamínu B.

Repa má silný ochranný účinok na pečeň a stimuluje činnosť pečene.

Pravidelné konzumovanie šťavy z repy môže výrazne spomaliť progres chronického ochorenia pečene. Cvikla môže byť tiež veľmi účinná pri stukovatení pečene.

Pripravte si čerstvú cviklovú šťavu a jedzte ju pravidelne!

Budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1 väčšia cvikla
  • 1 mrkva
  • 1 pol citróna.

Takto budeme postupovať:

1. Repu a mrkvu dôkladne umyte a potom olúpte.

2. Ak sa nám podarilo zohnať bio zeleninu, nemusíme ju šúpať, najmä ak je čerstvá.

3. Nakrájajte na menšie kúsky a vložte do odšťavovača.

Na záver pridajte citrónovú šťavu a môžete dokonca pridať trochu vody.

Užívajte  jednu dávku, cca 2 deci , každý deň a potom sa určite nemusíme obávať o zdravie Vašej pečene.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.tudasfaja.com/ha-igy-fogyasztanad-a-ceklat-nem-lennenek-mereganyagok-a-majadban-es-egeszsegugyi-problemakkal-sem-lenne-gondod

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.