Jednou z najužitočnejších druhov zeleniny pre pečeň je repa, ktorá má veľmi silný detoxikačný a regeneračný účinok.
Keďže je naša pečeň jedným z našich najdôležitejších orgánov, je vhodné venovať jej maximálnu pozornosť, aby správne fungovala a bola zdravá.
Ak naša pečeň nefunguje dobre, nebude schopná odfiltrovať toxíny a časom budeme musieť čeliť rôznym chorobám.
Repa obsahuje veľa horčíka, vápnika, železa, draslíka, vitamínu C, fosforu, mangánu, betakaroténu a vitamínu B.
Repa má silný ochranný účinok na pečeň a stimuluje činnosť pečene.
Pravidelné konzumovanie šťavy z repy môže výrazne spomaliť progres chronického ochorenia pečene. Cvikla môže byť tiež veľmi účinná pri stukovatení pečene.
Pripravte si čerstvú cviklovú šťavu a jedzte ju pravidelne!
Budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 1 väčšia cvikla
- 1 mrkva
- 1 pol citróna.
Takto budeme postupovať:
1. Repu a mrkvu dôkladne umyte a potom olúpte.
2. Ak sa nám podarilo zohnať bio zeleninu, nemusíme ju šúpať, najmä ak je čerstvá.
3. Nakrájajte na menšie kúsky a vložte do odšťavovača.
Na záver pridajte citrónovú šťavu a môžete dokonca pridať trochu vody.
Užívajte jednu dávku, cca 2 deci , každý deň a potom sa určite nemusíme obávať o zdravie Vašej pečene.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: www.tudasfaja.com/ha-igy-fogyasztanad-a-ceklat-nem-lennenek-mereganyagok-a-majadban-es-egeszsegugyi-problemakkal-sem-lenne-gondod