Už severoamerickí indiáni poznali priaznivé účinky tejto zázračnej potraviny, ktorá má neskutočne veľký prínos pre naše zdravie.
Jej semená sa spolu s kukuricou a zemiakmi dostali do Európy po objavení amerického kontinentu. Tekvica je tiež populárnym jedlom v Indii a jej sladká chuť je veľmi dobre spojená s pikantným korením.
Existuje niekoľko odrôd, ktoré sa mierne líšia chuťou, farbou, veľkosťou a tvarom. Všetky sú však vhodné na pečenie a na prípravu korenistých jedál so špeciálnymi príchuťami.
Tekvica a tekvicové semiačka obsahujú vitamíny C a E, železo, zinok, horčík, draslík, beta a alfa karotenoidy a luteín. Posledná zmienka je veľmi dôležitá pre udržanie zdravia očí.
Živiny obsiahnuté v tekvici a tekvicových semiačkach tiež zaisťujú zdravie obličiek, močového mechúra a prostaty.
Pôsobí detoxikačne na zdravie gastrointestinálneho traktu a znižuje hladinu cholesterolu.
Ale asi jedným z najdôležitejších účinkov je to, že predchádza osteoporóze. Takže sa nevyhýbajte ani jej, ani tekvicovým semiačkam : )
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: www.tudasfaja.com/heti-1-szer-sutotokot-ettem-elmeselem-mi-tortent-a-testemmel