Obľúbený „PIEMONSTKÝ ŠALÁT“: Návšteva si pýtala okamžite recept!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o výbornom talianskom šaláte, na ktorý si hneď pýtala návšteva recept.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy tento šalát a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
  • Kupovaná majonéza alebo domáca majonéza / tú pripravíme nasledovne

Potrebujeme surové vaječné žĺtky a rastlinný olej. Počítajte na jeden žĺtok asi 100 ml oleja. Žĺtok dáte do misy a budete ho šľahať metličkou.

Reklamy

Postupne do neho po kvapkách zašľaháte olej. Poctivým šľahaním vám bude majonéza hustnúť.

  • 3 zrelé paradajky (my radi kombinujeme žlté aj červené druhy)
  • 3 vajcia uvarené natvrdo
  • 3 zemiaky uvarené v šupke
  • 3 lyžice majonézy (domácej alebo kupovanej)
  • 300 g vareného mäsa, prípadne šunky alebo šunkovej klobásy
  • hrsť nakrájaných uhoriek alebo reďkoviek

Takto budeme v recepte postupovať:
  1. Uvaríme si vajcia natvrdo. Var by mal trvať desať minút. Keď budete variť vajcia dlhšiu dobu, žĺtok zozelenie.
  2. Paradajky opláchneme a nakrájame na malé kocky. Uvarené vajcia necháte vychladnúť a nadrobno nakrájate.
  3. Zemiaky uvarte v šupke, nechajte vychladnúť a nakrájajte  na drobné kocky.
  4. Postupne dávajte jednotlivé ingrediencie do šalátovej misy a dobre premiešajte.
  5. Doplňte majonézou a nakrájaným vareným mäsom alebo šunkou.
  6. Premiešajte a povrch šalátu ozdobte nasekanými bylinkami. / My milujeme bazalku.

Mňam!

Máme hotovo!

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Zdroj receptu: https://cuisine.journaldesfemmes.fr/

Vyskúšajte tiež tieto recepty:
Za pár centov doslova „VEĽA MUZIKY“: Skvelé, kefírové, vláčne pletence z hrnčeka
Skvelé pikantné kuracie krídelka: Vždy rovno robím 2 porcie, lebo chutia výborne!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.