Obľúbené tango rezy nemajú chybu: Piškótová maškrta s pudingovým krémom!

Tento bohatý krémový dezert nikdy neomrzí. Jeho mínus je snáď len v tom, že sa musí nechať vychladiť, čo je väčšinou nemožné.

Ubrániť ho je teda nadľudský výkon.

Rodina aj priatelia nikdy nemajú toľko trpezlivosti na to, aby dezert v chladničke zostal potrebnú dobu.

Reklamy

Vyskúšajte ho s nami aj Vy. Príprava je jednoduchá, rýchla a nenáročná. Pomôcť Vám s ním tak môžu pokojne aj deti, ktoré tak na chvíľu zabavíte.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

– 760 g hladkej múky
– 1 bal. vanilkového pudingu
– 350 g práškového cukru
– 100 g zmäknutého masla
– 2 vajcia
– 1 bal. prášku do pečiva
– 150 ml mlieka

Krém
– 250 g masla
– 200 g práškového cukru
– 1,2 l mlieka
– 4 bal. vanilkového pudingu

Na vrch
– Detské piškóty podľa potreby a chuti
– 150 g horkej čokolády a 2-3 lyžice masla

Takto budeme v recepte postupovať:

  • V mise zmiešame všetky prísady na cesto. Cesto spracujeme. Vzniknuté cesto si rozdelíme na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme a dáme upiecť samostatne do rúry. Pečieme vo vymastenom a vysypanom plechu zhruba 10 minút pri 150 stupňoch
  • Pripravíme si klasickým spôsobom puding. Z pudinkových práškov a zhruba 50 g práškového cukru a mlieka si uvaríme puding. Zvyšný cukor vyšľaháme s maslom a túto maslovú zmes pridáme do vychladnutého pudingu.
  • Na plech (30 × 35 cm), alebo akúkoľvek tácku, dáme 1 plát upečeného korpusu a potrieme 1/3 krému. Rovnakým spôsobom pokračujeme so všetkými plátmi a zvyšným krémom. Krémom by ste mali končiť. Na krém poukladáte ľubovoľne piškóty a prelejete polevou z rozpusteného masla a čokolády. Dezert dajte vychladiť cez noc do chladničky.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  receptneked.hu

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.