Obľúbené raffaello kocky pripravené za 15 minút – veľmi rýchlo si ich obľúbite

Recepty na dezerty , ktoré chuťovo pripomínajú známe sladkosti, ktoré si môžeme kúpiť v každom supermarkete.

Ak si radi kupujete cukríky Raffaello , iste nešliapnete vedľa s týmito kockami.

Chutia presne tak, ako ste zvyknutí u svojej obľúbenej sladkosti. Majú však jednu výhodu. Sú s láskou a doma pripravené a to z nich robí neodolateľný dezert pre celú Vašu rodinu, priateľov  aj známych.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

zloženie cesta

  • 6 bielkov
  • 250 g cukru
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 100 g múky/ hladká
  • 1/2 šálky prášku do pečiva
  • 200 ml mlieka

zloženie náplne

  • 6 žĺtkov
  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • 4 lyžice z múky/ hladká
  • 15 lyžičiek cukru
  • 1 l mlieka
  • 125 g masla
  • 125 g margarínu
  • 200 ml sladkej smotany

na ozdobenie

  • 50 g strúhaného kokosu
  • lieskové orechy

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zmiešajte bielky s cukrom a vyšľahajte. Pridajte kokos, múku, prášok do pečiva a mlieko. Dobre premiešajte a vlejte cesto do formy alebo plechu. Pečte 15 minút pri 180 stupňoch. Po upečení nalejte na cesto 200 ml horúceho mlieka a nechajte vychladnúť.
  2. Zmiešajte žĺtky, puding, múku, cukor a 200 ml mlieka. Zvyšok mlieka priveďte do varu a vmiešajte túto zmes. Povarte a nechajte vychladnúť. Potom vmiešajte maslo a margarín spoločne so smotanou a tento krém navrstvite na cesto.
  3. Celý povrch zasypte strúhaným kokosom a rovnomerne rozmiestnite lieskové orechy. Pred podávaním nechajte stuhnúť niekoľko hodín v chladničke a potom nakrájajte jednotlivé kocky.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.