Nevieme sa ho dojesť: Lahodný čokoládovo-vanilkový dezert s luxusnou polevou!

Úchvatný a luxusný zážitok. Inak sa ani tento dezert nazvať nedá. Je plný rozmanitých chutí, ktoré spolu ale skvele ladia. Je úžasne vzhľadný a farebný. Plný sýtej chutia omamnej vône. Pripravte si ho a rozhodne nebudete ľutovať.

Príprava je jednoduchá a výsledok určite stojí za to. Presvedčte sa sami.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

KOKOSOVÉ CESTO

  • 5 vaječných bielkov
  • štipka soli
  • 5 lyžíc cukru
  • 100 gramov kokosu
  • 4 polievkové lyžice múky

KAKAOVÉ CESTO

  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 4 lyžice cukru
  • 2 lyžice múky
  • 2 lyžice kakaa
  • polovica prášku do pečiva

KRÉM

  • 5 žĺtkov
  • 100 gramov cukru
  • 4 polievkové lyžice múky
  • 500 ml mlieka
  • vanilková aróma
  • 200 g masla izbovej teploty

POLEVA

  • 150 g čokolády
  • 50 g masla
  • 3 polievkové lyžice mlieka

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Z bielkov a soli vymiešajte tuhý sneh. Pridajte cukor, kokos a nakoniec múku. Nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Predhrievame rúru a pustíme sa do prípravy kakaového cesta.
  3. Oddeľte žĺtky a bielky. K žĺtkom pridajte soľ a cukor. Nakoniec pridáme múku a kakao. Nalejeme na kokosové cesto.
  4. Pečieme na 170 stupňov asi 20 minút. Na krém zmiešajte žĺtky s cukrom, múkou a mlieko. Všetko zahrievame na miernom plameni. Takto varíme do zhustnutia.
  5. Potom hneď odstavíme a zašľaháme do studeného krému maslo. Navrstvite na upečené korpusy a dajte na hodinu do chladničky.
  6. Na polevu zahrievajte všetky prísady a až budete mať hladkú hmotu, prelejte pripravený dezert a pekne uhlaďte.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento super recept na čokoládový dezert aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

zdroj: iladies.ro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.