Neuveríte, čo sa stane, keď citróny zmrazíte a nastrúhate: Zbavíte sa týchto ťažkosti

Citróny patria medzi jedno z najzdravších ovocí na planéte. Vďaka svojim nespočetným zdravotným prínosom a jedinečnej chuti sa pridávajú do množstva jedál.

Reklamy

Sú výborné napríklad aj na detoxikáciu tela.

Problémom však býva, že pri odšťavovaní strácajú niekoľko zo svojich výživných látok s unikátnymi liečivými účinkami.

Veľké množstvo týchto látok sa totiž nachádza v šupke a dužine a pri ich vytláčaní neprechádza do šťavy. Ich zamrazenie, následné strúhanie a konzumácia v tejto forme je preto lepšia.

Čo dokážu s telom látky nachádzajúce sa v kôre citrónov

Látky obsiahnuté v kôre citrónov majú na telo nasledujúce účinky.

  • posilňujú imunitný systém
  • regulujú cholesterol
  • predchádzajú rakovine
  • potláčajú bakteriálne infekcie
  • znižujú krvný cukor a liečia cukrovku
  • ničia parazity

Okrem toho sa ukázalo, že citrónové bioflavonoidy a éterické oleje predchádzajú vzniku astmy, potláčajú v tele zápaly a detoxikujú pečeň aj obličky.

Pozitívne tiež ovplyvňujú znižovanie vysokého krvného tlaku a dokonca zmierňujú či úplne odstraňujú stres a depresiu.

Kým citrónová šťava je známa tým, že obsahuje vysoký podiel vitamínu C, jeho kôra je na vitamíny ešte oveľa bohatšia – a to 5 až 10 násobne.

Ako konzumovať citróny

Najlepšie je zaobstarať si citróny s bio postrekom 

Ak takéto nezoženiete, tak ich musíte dobre umyť vo vlažnej vode. Ideálne do nej ešte pridajte ocot a dobre ich vydrhnite, aby ste z kôry odstránili všetky pesticídy. Potom ich vysušte pomocou utierky.

Keďže kôra citrónov je pomerne horká, konzumujte ich tak, že ich najprv zamrazíte a potom nastrúhame celé, vrátane dužiny, semien a kôry.

Takto nastrúhané citróny si pridávajte do jedál, smoothies, čaju, pečiva, dezertov, šalátov, polievok alebo do iných jedál.

Prajeme dobrú chuť a pevné zdravie.

Máme hotovo..

Zdieľajte tento článok a podelte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové DOBRÉ SPRÁVY na každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú

zdroj: irecept.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.