Zemiaky sú neodmysliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne a ako príloha sa hodia takmer ku každému masitému jedlu. Ak radi sledujete rôzne kuchárske relácie, možno by ste sa s nimi odvážili aj experimentovať.
Ideálnou príležitostou je vyskúšanie tohto receptu na netradičné zemiakové tortičky. Môžete ich použiť ako netradičnú prílohu alebo ich podávať samostatne so zeleninou alebo omáčkou na večeru.
Budeme potrebovať následovné ingrediencie:
- 500 g múky
- 250 g zemiakov
- 250 ml mlieka
- 30 g droždia
- 100 ml oleja
- 100 g masla
- 1 vajce (pre pomazanie)
- 100 g strúhaného syra
Takto budeme postupovať:
Zemiaky uvarte v slanej vode, ošúpte a rozmixujte na kašu. Kvasnice pripravte v mlieku s cukrom. Zmiešajte múku, zemiaky, kvasnicovú zmes, mlieko, olej, soľ a vytvorte cesto. Nechajte kysnúť na teplom mieste po dobu 45 minút, potom vmiešajte roztavenej maslo a nechajte kysnúť ďalších 30 minút. Cesto vyvaľkajte a vykrájajte kolieska. Tá naskladajte do plechu s papierom na pečenie a každé z nich pomažte rozšľahaným vajcom. Posypte bohato strúhaným syrom a pečte pri 180 stupňoch po dobu 30 minút.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: humormagazin.com