Netradičná zemiaková príloha ku každému jedlu! Veľmi chutné a rýchle!

Všade nachádzame recepty na mäsité pokrmy, hlavné jedlá vždy s odporúčaním, že ich môžeme doplniť ľubovoľnou prílohou. Aj keď existuje mnoho variant, niekedy sa nám jednoducho všetky zovšednia a radi by sme ochutnali niečo nové.

Dnes vám prinášame recept na jednu nevšednú prílohu, ktorá skvele doplní akýkoľvek chod a dodá mu novú chuť. Jedná sa o recept zo zemiakov, ktoré sú veľmi hojne využívané u nás na Slovensku aj vo svete.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 1 kg zemiakov
  • 1 zväzok jarnej cibule
  • 1 zväzok petržlenu
  • 6 strúčikov cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • olej

Takto budeme postupovať:

  • Nalejeme olej do veľkého hrnca. Pridáme cesnak a chvíľu ho v oleji smažíme, potom ho vyberieme a odložíme nabok.
  • Zemiaky očistíme a umyjeme, nakrájame každý zemiak na 2-3 veľké časti. Vložíme zemiaky do oleja a smažíme.
  • Vyčistíme jarnú cibuľku a nakrájame ju na malé kúsky, posypeme nimi zemiaky a pridáme zvyšok korenia.
  • Zakryjeme panvicu vekom a necháme variť 2-3 minúty. Nakoniec posypeme zemiaky petržlenovou vňaťou a cesnakom, podávame teplé.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept aj s priateľmi, určite si tiež radi pochutnajú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.