Všade nachádzame recepty na mäsité pokrmy, hlavné jedlá vždy s odporúčaním, že ich môžeme doplniť ľubovoľnou prílohou. Aj keď existuje mnoho variant, niekedy sa nám jednoducho všetky zovšednia a radi by sme ochutnali niečo nové.
Dnes vám prinášame recept na jednu nevšednú prílohu, ktorá skvele doplní akýkoľvek chod a dodá mu novú chuť. Jedná sa o recept zo zemiakov, ktoré sú veľmi hojne využívané u nás na Slovensku aj vo svete.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Reklamy
- 1 kg zemiakov
- 1 zväzok jarnej cibule
- 1 zväzok petržlenu
- 6 strúčikov cesnaku
- soľ
- korenie
- olej
Takto budeme postupovať:
- Nalejeme olej do veľkého hrnca. Pridáme cesnak a chvíľu ho v oleji smažíme, potom ho vyberieme a odložíme nabok.
- Zemiaky očistíme a umyjeme, nakrájame každý zemiak na 2-3 veľké časti. Vložíme zemiaky do oleja a smažíme.
- Vyčistíme jarnú cibuľku a nakrájame ju na malé kúsky, posypeme nimi zemiaky a pridáme zvyšok korenia.
- Zakryjeme panvicu vekom a necháme variť 2-3 minúty. Nakoniec posypeme zemiaky petržlenovou vňaťou a cesnakom, podávame teplé.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept aj s priateľmi, určite si tiež radi pochutnajú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: bidista.com