Keď sa povie torta , väčšina ľudí si predstaví klasickú niekoľkoposchodovú tortu s čokoládovou, či vanilkovou príchuťou, prípadne ovocím a horou krému. Nie každá torta je však taká, a aj jednoduchosť môže ohromiť.
Jednu veľmi jednoduchú tortu si môžete ľahko pripraviť podľa tohto receptu. Ohromte svojich hostí netradičným perníkovým dezertom iba zo 4 prísad. Nevyžaduje pečenie a zaberie len 15 minút práce.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Reklamy
- 0,5 kg čerstvých perníkov bez náplne
- 0, 5 litra kyslej smotany
- 4 zrelé banány
- čokoládová tyčinka na polevu
Takto budeme postupovať:
- Perníčky nakrájajte na plátky o šírke cca 0,8 cm.
- Banány ošúpte a nakrájajte na kolieska o šírke 3-5 mm.
- Šalátovú misu vyložte fóliou a natiahnite ju aj cez okraj.
- Ako prvú vrstvu naskladajte perníčky a zalejte ich kyslou smotanou.
- Druhú vrstvu tvorí banán a opäť kyslá smotana, potom opakujte, kým nespotrebujete všetky prísady. Poslednou vrstvou bude kyslá smotana.
- Zakryte tortu fóliou a nechajte ju stuhnúť 8-10 hodín.
- Tortu vyklopte a odstráňte fóliu.
- Roztavte čokoládovú tyčinku a použite ju ako polevu na povrch torty. Nechajte opäť stuhnúť a môžete podávať.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept aj s priateľmi, určite si tiež radi pochutnajú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: smi2lady.ru