Neprekonateľný „Slovenský Orešník“ s luxusnou náplňou a lahodnou chuťou pripravený už za 40 minút!

V dnešnom článku Vás čaká luxusný orechový zákusok, ktorý si všetci zamilujú. Vrátane Vás. Orechmi sa v tomto recepte vôbec nešetrilo.

Preto je tento múčnik tiež plný poctivej chuti. Ľahký a veľmi lahodný orechový skvost si obľúbite už po prvom upečení.

Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy. Prevoňajte si byt vôňou orechov a spríjemnite rodine jesenný večer.

Reklamy

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru múčka
  • 2 vanilkové cukry
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • Lyžička kypriaceho prášku
  • štipka soli

NÁPLŇ

  • 850 g mletých orechov
  • 2 lyžice cukru
  • 200 ml mlieka
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice masla
  • 150 g mletých orechov (dekorácia)
  • 50 g čokoládových lupienkov (dekorácia)

Takto budeme postupovať:

  • Oddeľte žĺtky od bielkov a vyšľahajte z bielkov, cukru, vanilkového cukru a soli tuhý sneh.
  • Zmiešajte múku a prášok do pečiva a premiešajte. Pridajte k zmesi. Cesto prelejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte na 180 stupňov, po dobu 40 minút.
  • Nechajte vychladnúť a nakrájajte na 3 časti. Vložte orechy, cukor a múku do hrnca. Postupne prilievajte mlieko. Pomaly varte, kým nezačne krém hustnúť, potom odstavte z plameňa a nechajte dobre vychladnúť. Do studeného krému pridajte maslo.
  • Teraz už stačí dať tortu dohromady. Vždy piškótu, krém, piškótu, krém, atď. Ozdobte nasekanými orechmi a strúhanou čokoládou.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento báječný recept na domáci orechový zákusok aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: bucataria-romaneasca.ro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.