Nepečený zákusok s lahodnou čokoládovo-krémovou polevou: Lepší ako z cukrárne!

Niekedy je jednoducho potrebné trochu vypnúť a dať si nejakú tú dobrotu, ktorá pohladí dušu a uspokojí súčasne každučký maškrtný jazýček.

A presne pre takéto okamihy je určený zákusok, ktorý si dnes pripravíme. Jedná sa o rýchly Eclair koláč, pripravený za 25 minút bez pečenia, ktorý budete bezpodmienečne milovať.

A nielen Vy. Tiež vaši najbližší.

Reklamy

Pripravte ho pre nich. Určite sa budete k tomuto receptu radi vracať.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 balenie sušienok
  • 500 ml mlieka
  • 2,5 lyžice kukuričného škrobu
  • 3 lyžice cukru
  • 1 žĺtok
  • 2-4 kvapky vanilkového extraktu

POLEVA

  • 4 lyžice cukru
  • 2 lyžičky kakaového prášku
  • 1 lyžice mlieka
  • 50 g masla

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Na prípravu vanilkového pudingu rozdeľte mlieko na cca. 2 rovnaké diely. Na oheň dajte jeden mliečny diel a priveďte ho do varu.
  2. Zmiešajte škrob vo zvyšnom mlieku, pridajte cukor, vanilkovou esenciu a žĺtok.
  3. Zmes dobre premiešajte a pomaly, za stáleho miešania nalejte do horúceho mlieka. Nechajte ďalších 5 minút, kým zmes nezhustne.
  4. Nechajte puding chvíľu vychladnúť, potom ho zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky.
  5. Vezmite formu na pečenie a vysteľte papierom na pečenie. Usporiadajte do poschodia. Sušienky, sušienky, puding.
  6. Posledná vrstva by mala byť sušienková. Na čokoládovú polevu zmiešajte cukor, kakaový prášok a mlieko a zmes prehrievajte na miernom plameni.
  7. Keď zmes začne variť, pridajte maslo a dôkladne premiešajte, kým sa nerozpustí úplne.
  8. Nalejte horúcu polevu nad dezert a dajte tortu cez noc do chladničky.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.