Nepečený tvarohový koláč “RASŤO” s hrozienkami – pripravené máte behom 30 minút!

Ak patríte medzi rodičov menších detí, určite každý deň premýšľate, ako im správne nachystať desiatu tak, aby im chutila, ale tiež dodala všetku potrebnú energiu a vitamíny. Máme pre vás tip!

Reklamy

Deti najlepšie počujú na sladké a v správnej miere ničomu taká malá maškrty neublíži.

Pripravte deťom na desiatu tiež kúsok tohto tvarohového koláča, ktorý zasýti a bude chutiť 🙂

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 130 g masla
  • 4 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • 500 g tvarohu
  • 1 čajová lyžička prášku na pečenie
  • 2 ampulky s vanilkovou esenciou
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 1 lyžička škrobu
  • 1/2 šálky hrozienok
  • (Môžete použiť nielen hrozienka, ale aj iné sušené ovocie, orechy, citrónovú kôru atď.)
  • 1,5 šálky jemnej bielej múky

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Najprv pripravte cesto: Zmiešajte múku a prášok do pečiva, pridajte roztavenej maslo a 1/3 hrnčeka cukru, s vanilkovou esenciou – dobre premiešajte. Potom pridajte 1 polievkovú lyžicu kakaa, dôkladne premiešajte, aby ste nemali v zmesi hrudky.
  • Rozklepnite do zmesi vajcia a pridajte múku cesto dobre premiesime.
  • Vezmite 1/3 cesta a vložte ho do chladničky. Druhý kus rozložte do plechu. Vymažte plech 20 × 20 alebo 18 × 25 maslom. Cesto rozotrite rovnomerne rukami, takto je mäkšia a bude to jednoduchšie.
  • Teraz pripravíme tvarohovú zmes:
  • Zmiešajte tvaroh sa 3 vaječnými bielkami, pridajte zvyšok cukru a vanilkovú esenciu a dobre premiešajte. Žĺtky dobre premiešajte lyžicou. Do zmesi tvarohu pridajte roztavenej maslo a dobre premiešajte. Potom pridajte žĺtok a premiešajte.
  • Hrozienka sa umyjú a pridajú do náplne. Teraz pridajte 1 polievkovú lyžicu škrobu.
  • Dobre premiešajte.
  • Teraz stačí navrstviť krém na pripravené cesto a naň položiť zvyšok cesta. Nakoniec nechajte stuhnúť v chladničke.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: andreilaslau.ro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.