Nepečený smotanový dezert s hroznom a sušienkovým cestom – ľahká príprava!

Máte radi ovocné torty? Dnes si pripravíme osviežujúcu ľahkú tortu bez pečenia, ktorú zvládne pripraviť aj úplný začiatočník!

Presvedčte sa sami a  pripravte si  túto veľmi jednoduchú tortu, ktorá spája nádych citrónu so sladkým hroznom. Táto torta sa nemusí piecť a zvládnu ju pripraviť aj deti. Určite si ju zamilujete  na prvé ochutnanie!

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy
  • 1 veľký pohár bieleho jogurtu(400 g)
  • 4-6 polievkových lyžíc práškového cukru
  • 400 g hrozna
  • 1 citrón
  • 1 balenie želatíny
  • 200 ml smotany

cesto

  • 300 g mletých sušienok
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 100 g masla
  • trošku mlieka
  • 1 lyžica kakaového prášku

Takto budeme postupovať:

  1. Rozdrvené sušienky zmiešame s práškovým cukrom, vanilkovým, rozpusteným maslom, kakaovým práškom a pridáme dostatok mlieka, čím sa získa krémová náplň na cesto.
  2. Potom rovnomerne rozdelíme náplň do formičky. Necháme ho na pol hodiny v chladničke.
  3. Potom si zmiešame do hladka biely jogurt s práškovým cukrom, pridáme citrónovú kôru a 10 ml teplej vody použijeme na želatínu.
  4. Všetko starostlivo zmiešame a nalejeme na cesto. Ozdobte hrozno a tortu dajte do chladničky a po dobu 1-2 hodín nechajte stuhnúť!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento príspevok aj s priateľmi!

Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.