Nepečený mliečny rez so smotanou z čias nášho detstva!

Túto pochúťku si iste každý z nás pamätá z detstva a aj teraz ju môžeme často vídať v reklame, pri ktorej sa nám vybavia spomienky a zbehnú sliny práve na mliečny rez. Vďaka tomuto receptu už pre neho nemusíme do obchodu.

Je tak mäkký, že sa takmer rozpadá a príprava je veľmi jednoducháVďaka skvelej chuti dokáže ľahko zapôsobiť na každú návštevu a poteší predovšetkým deti. Dobrou správou tiež je, že sa jedná o nepečený dezert!

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:

Reklamy
  • 400 g smotany
  • 3 malé balenia želatíny
  • 300 g cukru (podľa potreby)
  • 300 ml mlieka
  • 450 g kyslej smotany
  • 5 lyžicou kakaa
  • 1 lyžica oleja
  • 1 šálku vody

Takto budeme postupovať:

Zmiešame 2 balenia želatíny v 200 ml mlieka. Pomaly miešame, kým sa želatína v mlieku nerozpustí. Pomaly povaríme. Nachystáme si prázdny plech na pečenie. S ručným robotom zmiešame zmes s kyslou smotanou, 1 šálkou cukru a smotanou. Pripravená hmota sa naleje do plechu na pečenie a umiestni sa do chladničky, kým sa nestuhne.

Čokoládový náter: zmiešame kakao sa zostávajúcim cukrom a tretím balíkom želatíny. Pridáme 100 ml mlieka a 100 ml vody, dôkladne premiešame a niekoľko minút varíme. Necháme zmes vychladnúť. Po ochladení vylejeme čokoládovú polevu na krém a necháme znova vychladnúť. Necháme stuhnúť počas najmenej 5 hodín, potom môžeme podávať.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.