Túto pochúťku si iste každý z nás pamätá z detstva a aj teraz ju môžeme často vídať v reklame, pri ktorej sa nám vybavia spomienky a zbehnú sliny práve na mliečny rez. Vďaka tomuto receptu už pre neho nemusíme do obchodu.
Je tak mäkký, že sa takmer rozpadá a príprava je veľmi jednoduchá. Vďaka skvelej chuti dokáže ľahko zapôsobiť na každú návštevu a poteší predovšetkým deti. Dobrou správou tiež je, že sa jedná o nepečený dezert!
Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
- 400 g smotany
- 3 malé balenia želatíny
- 300 g cukru (podľa potreby)
- 300 ml mlieka
- 450 g kyslej smotany
- 5 lyžicou kakaa
- 1 lyžica oleja
- 1 šálku vody
Takto budeme postupovať:
Zmiešame 2 balenia želatíny v 200 ml mlieka. Pomaly miešame, kým sa želatína v mlieku nerozpustí. Pomaly povaríme. Nachystáme si prázdny plech na pečenie. S ručným robotom zmiešame zmes s kyslou smotanou, 1 šálkou cukru a smotanou. Pripravená hmota sa naleje do plechu na pečenie a umiestni sa do chladničky, kým sa nestuhne.
Čokoládový náter: zmiešame kakao sa zostávajúcim cukrom a tretím balíkom želatíny. Pridáme 100 ml mlieka a 100 ml vody, dôkladne premiešame a niekoľko minút varíme. Necháme zmes vychladnúť. Po ochladení vylejeme čokoládovú polevu na krém a necháme znova vychladnúť. Necháme stuhnúť počas najmenej 5 hodín, potom môžeme podávať.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: bidista.com