Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.
Reč je o výbornom nepečenom smotanovom zákusku s príchuťou kávy.
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Reklamy
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 500 g kyslej smotany
- 1 smotana na šľahanie
- 300 g kondenzovaného mlieka (Salko)
- 1 vrecúško želatíny
- 150 ml vody
- dlhé piškóty
- káva na namáčanie piškót
Na polevu budeme potrebovať :
- 200 ml smotany na šľahanie
- 160 g čokolády
Ako budeme postupovať:
- Vyšľaháme si šľahačkovú smotanu na šľahačku. Kyslú smotanu vyšľaháme s kondenzovaným mliekom a šľahačkou. Misu, v ktorej bolo kondenzované mlieko, neumývame, najskôr do nej nalejeme kávu.
- Necháme želatínu nabobnať v troške vody a potom ju zahrievame na plameni, pokiaľ sa nerozpustí.
- Do misy s kondenzovaným mliekom nalejeme 1 šálku rozpustnej kávy a ešte dosladíme kondenzovaným mliekom.
- Pripravíme si formu na pečenie.
- Piškóty zľahka namočíme do kávovej zmesi a uložíme namočenou stranou na dno formy. Rozpustenú želatínu vmiešame do krému a časť navrstvíme na piškóty. Potom pridáme opäť namočené piškóty a zvyšok krému.
- Vrch polejeme čokoládovou polevou, ktorú si rozpustíme v šľahačke.
- Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.