Nepečený dezert z kyslej smotany a salka, ktorý je hotový už za 15 minút: Úžasný krémový dezert s chuťou kávy!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.

Reč je o výbornom nepečenom smotanovom zákusku s príchuťou kávy.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Reklamy
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 500 g kyslej smotany
  • 1 smotana na šľahanie
  • 300 g kondenzovaného mlieka (Salko)
  • 1 vrecúško želatíny
  • 150 ml vody
  • dlhé piškóty
  • káva na namáčanie piškót

Na polevu budeme potrebovať :

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 160 g čokolády

Ako budeme postupovať:

  1. Vyšľaháme si šľahačkovú smotanu na šľahačku. Kyslú smotanu vyšľaháme s kondenzovaným mliekom a šľahačkou. Misu, v ktorej bolo kondenzované mlieko, neumývame, najskôr do nej nalejeme kávu.
  2. Necháme želatínu nabobnať v troške vody a potom ju zahrievame na plameni, pokiaľ sa nerozpustí.
  3. Do misy s kondenzovaným mliekom nalejeme 1 šálku rozpustnej kávy a ešte dosladíme kondenzovaným mliekom.
  4. Pripravíme si formu na pečenie.
  5. Piškóty zľahka namočíme do kávovej zmesi a uložíme namočenou stranou na dno formy. Rozpustenú želatínu vmiešame do krému a časť navrstvíme na piškóty. Potom pridáme opäť namočené piškóty a zvyšok krému.
  6. Vrch polejeme čokoládovou polevou, ktorú si rozpustíme v šľahačke.
  7. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Babičkine LEGENDÁRNE koláčiky z kyslej smotany: Naša každoročná tradícia, ktorú sme si obľúbili pripravovať každé sviatky!

Lahodná Tiramisu tortička s malinami a na vyše úplne bez vajec: Chutí na jednotku!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.