Nepečená,čerešňovo-piškótová tortička s tou najjednoduchšou prípravou a fantastickou chuťou!

Tento krémový zákusok nielen že úžasne vyzerá, ale taký aj je. Je bohatý na krémovú náplň. Ak aj Vy milujete čerešne, v tomto skvoste ich je ohromná veľa.

Ide naozaj o čerešňový koláč so všetkým. Nečakajte preto pár kúskov čerešní.

Zamilujete si ho po jedinom súste. Keď sa krémová náplň snpojí s chuťou čerešní, nedá sa tomuto dezertu takmer odolať.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

– 250 g piškót
– 10 g želatíny
– 170 g masla
– 170 g cukru
– 300 g kyslej smotany
– 300 g bieleho jogurtu
– 300 ml smotany na šľahanie
– 500 g čerešní

Na toping (sirup)
– 200 ml mlieka
– 2-3 lyžice cukru

Na ozdobu:
– 1 lyžica cukru
– 10-15 kúskov čerešní
– 50-100 g mliečnej čokolády

Takto budeme v recepte postupovať:

1)

2-3 lyžice cukru začneme zahrievať. Keď skaramelizujú, prilejeme studené mlieko. V mlieku sa cukor rozpustí a vznikne nám hnedý sirup.

2)

Tortovú formu si vyložíme piškótami. Tzn. že dno zaplníme piškótami.

3)

Zalejeme vzniknutým sirupom.

4)

Rozpustíme si želatínu v malom množstve vody. Nechajte odstáť po dobu 10 minút. Zmiešajte so smotanou a dajte do chladničky.

5)

Potom v mise vymiešajte maslo s cukrom, pridajte jogurt a kyslú smotanu. Túto zmes potom zmiešajte s želatínou a smotanou.

6)

Teraz polovicou krému potrite spodné piškóty. Na krém bohato vyskladajte čerešne.

7)

Znovu piškóty, krém, čerešne. Takto pokračujte až dokonca.

8)

Hotovú tortu uložte na 6 hodín do chladničky.

9)

Potom vytiahnite a bočné strany tortovej formy odstráňte. Na studený koláč naneste rozpustenú čokoládu podľa vlastnej fantázie.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

zdroj:  humormagazin.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.