Nepečená maškrta z mlieka: Rýchly a chutný recept!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú nepečenú dobrotu, ktorú by moje deti jedli doma najradšej dookola.

Výborná karamelová dobrota zasýti aj tie najmaškrtnejšie jazýčky- veď uvidíte sami.

Príprava je skutočne jednoduchá!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 100 gramov masla
  • 120 gramov hladkej múky
  • 1 liter mlieka
  • 170 gramov krupicového cukru
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 1 lyžicu kukuričného škrobu
  • 300 mililitrov vody

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V menšom hrnci si najprv rozpustite na miernom plameni maslo, potom k nemu prisypte hladkú múku a pomaly miešajte metličkou.
  2. Postupne cez hmotu nalievajte mlieko a stále premiešavajte. V ďalšej fáze prisypte asi 80 gramov cukru, vlejte vanilkovú esenciu a varte, kým zmes nezhustne.
  3. Pripravený krém odstavte z platne a nechajte vychladnúť. Neskôr ho preneste do stredne veľkej sklenenej misky a dajte dezert tuhnúť do chladničky.
  4. Príprava karamelu a kompletizácia zákusku
    Teraz si zhotovte karamelovú polevu. V menšom kastróliku si rozpustite zvyšný krupicový cukor a následne k nemu prilejte asi 100 mililitrov vody.
  5. Tiež vlejte zmes zo škrobu a 200 mililitrov vody. Karamel tak perfektne zhustne. Polevu nalejte na stuhnutý mliečny dezert a nechajte naďalej chladnúť (približne 30 minút).
  6. Servírovanie mliečneho zákusku
    Keď dezert  stuhne, máme hotovo 🙂
  7. Môžeme ho dozdobiť šľahačkou a podávať s ovocím podľa chuti.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.youtube.com/watch?v=LzmTCP4UID8&feature=emb_logo/ www.bibamagazine.fr

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.