Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú nepečenú dobrotu, ktorú by moje deti jedli doma najradšej dookola.
Výborná karamelová dobrota zasýti aj tie najmaškrtnejšie jazýčky- veď uvidíte sami.
Príprava je skutočne jednoduchá!
Reklamy
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 100 gramov masla
- 120 gramov hladkej múky
- 1 liter mlieka
- 170 gramov krupicového cukru
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
- 1 lyžicu kukuričného škrobu
- 300 mililitrov vody
Takto budeme v recepte postupovať:
- V menšom hrnci si najprv rozpustite na miernom plameni maslo, potom k nemu prisypte hladkú múku a pomaly miešajte metličkou.
- Postupne cez hmotu nalievajte mlieko a stále premiešavajte. V ďalšej fáze prisypte asi 80 gramov cukru, vlejte vanilkovú esenciu a varte, kým zmes nezhustne.
- Pripravený krém odstavte z platne a nechajte vychladnúť. Neskôr ho preneste do stredne veľkej sklenenej misky a dajte dezert tuhnúť do chladničky.
- Príprava karamelu a kompletizácia zákusku
Teraz si zhotovte karamelovú polevu. V menšom kastróliku si rozpustite zvyšný krupicový cukor a následne k nemu prilejte asi 100 mililitrov vody. - Tiež vlejte zmes zo škrobu a 200 mililitrov vody. Karamel tak perfektne zhustne. Polevu nalejte na stuhnutý mliečny dezert a nechajte naďalej chladnúť (približne 30 minút).
- Servírovanie mliečneho zákusku
Keď dezert stuhne, máme hotovo 🙂 - Môžeme ho dozdobiť šľahačkou a podávať s ovocím podľa chuti.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: www.youtube.com/watch?v=LzmTCP4UID8&feature=emb_logo/ www.bibamagazine.fr