Nepečená dobrota pre každú príležitosť! Sušienkový dezert s jemným krémom a čokoládou

Ak si chcete pripraviť  sladký zákusok  ku káve, ale nie ste moc skúsení v kuchyni, alebo proste len nemáte toľko času, tento recept je pre vás ideálny. Jedná sa o univerzálnu tortu so sušenkovým základom.

V spojení s jemným krémom a čokoládovou polevou  uspokojí chute na sladké detí aj dospelých  a nemusíte sa báť ho priniesť ani na rodinné stretnutie či oslavu. Tento recept si od vás  bude chcieť každý opísať.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 20-25 sušienok
  • 1 balenie vanilkového pudingu (pokiaľ je to možné, bez varenia)
  • 2 šálky studeného mlieka
  • 1 šálka smotany
  • 1 lyžička vanilkového extraktu (alebo vanilkový cukor)
  • 1 lyžica cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky citrónovej kôry (voliteľne)
  • Pre polevu: 2 lyžice čokolády (mliečna alebo horká)
  • 2-3 lyžice smotany alebo mlieka

Veľkosť plechu:  cca. 25 x 35 cm

Príprava:

Umiestnite sušienky na spod plechu v jednej vrstve. Pripravte si vanilkový puding. K nemu pridajte smotanu, cukor, vanilku a citrónovú kôru. Tento krém navrstvite na sušienky a nechajte vychladnúť v chladničke

Polevu pripravíte tak, že rozpustíte čokoládu vo vodnom kúpeli a primiešate s mliekom, alebo smotanou.

Nakoniec polevou polejte vršok torty a opäť nechajte stuhnúť v chladničke. Podávajte nakrájané.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  humormagazin.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.