Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na jednoduchý, ale chutný koláčik.
Jedná sa o nepečený cheesecake, ktorý sme si jednoducho zamilovali.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Reklamy
Chutí výborne!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na korpus budeme potrebovať:
- 15 keksíkov oreo
- 40 g masla
Na krém budeme potrebovať:
- 200g smotany na šľahanie
- 300 g mascarpone
- 200 g tmavej čokolády
- 1 čl vanilkového extraktu
- 40 g cukru
Na polevu budete potrebovať:
- 100 g tmavej čokolády
- 100 g smotany na šľahanie
Takto budeme v recepte postupovať:
- Zoberte si keksíky oreo a zoškrabnite z nich všetok krém, ktorý môžete ihneď zjesť. Teraz si vezmite veľké plastové vrecko, najlepšie uzatvárateľné a sušienky do neho vložte. Vezmite valček či čokoľvek iné a rozdrvte ich na čo najmenšie omrvinky, najlepšie, aby pripomínali prach. Môžete rozdrtiť v mixéri.
- Maslo rozpustite a nalejte ho do vrecka k rozdrveným sušienkam, vrecko zatvorte a medzi rukami spracovávajte, kým vám nevznikne jednoliate cestíčko. To potom vložte do formy na tortu, s pomocou lyžičky vytvarujte a zarovnajte a následne vložte do chladničky na cca dvadsať minút, kým nestuhne .
- Krém: Nasekajte čokoládu na drobné kúsky a nechajte rozpustiť v teplom vodnom kúpeli. Do hlbokej misy vložte mascarpone a nožom ho trochu premiešajte.
- Pridajte vanilkový extrakt, cukor a urobte to isté. Na záver do neho vlejte aj rozpustenú čokoládu a všetko vymiešajte do kakaovej hmoty. Do ďalšej hlbšej misky nalejte šľahačku a s pomocou metličky ju vyšľahajte do peny. Tú opatrne zmiešajte s už vytvorenou hnedou hmotou , miešajte krúživými pohybmi smerom nahor. Tým vytvoríte krém, ktorý následne vyklopte na vychladený korpus a uhlaďte do roviny. Nechajte zatuhnúť v chladničke na ďalšie štyri hodiny. Po uplynulom čase sa môžete vrhnúť na polevu.
- Do kastrólika si nalejte plnotučnú smotanu a nechajte ju na miernom ohni rozohriať až do bodu varu. Medzitým si nasekajte čokoládu v miske a až smotana začne variť, tak ju do čokolády prelejte, čím ju aj rozpustíte.
- Okamžite začnite miešať, kým vám nevznikne lesklá poleva . Nechajte ju vychladnúť, vytiahnite tortu z chladničky, položte ju na mriežku a krúživými pohybmi naň polevu lejte. Nechajte vychladiť a stuhnúť.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: youtube.com / Nino’s Home