Nepečená čoko torta s jemným mascarpone krémom: Láska na prvé sústo!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Výborný recept na nepečený čokoládový koláč s lahodným krémom z mascarpone vyzerá neskutočne chutne!

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Na základ budeme potrebovať:

  • 200 g sušienok
  • 50 g mlieka
  • Cukor podľa chuti (30 g erytritolu)
  • 80-90 g masla
  • 100 g čokolády (mliečnej alebo horkej)
  • 1 lyžica kakaového prášku (voliteľné)

Na krém budeme potrebovať:

  • 100 g smotany 36%
  • 150 g čokolády (100 g mliečnej a 50 g horkej čokolády)
  • 500 g mascarpone + 200 g smotany 36%
Na polevu budeme potrebovať:
  • 70 g smotany 30%
  • 100 g mliečnej čokolády

Postup:

  1. Základ:
    • Zohrejte mlieko v hrnci, pridajte cukor s erytritolom a maslo.
    • Odstavte z ohňa a pridajte nasekanú čokoládu, miešajte, kým sa nerozpustí. Voliteľne pridajte kakaový prášok.
    • Rozmixujte sušienky a nalejte na ne pripravenú čokoládovú zmes, dobre premiešajte.
    • Vložte do chladničky.
  2. Krém:
    • Zohrejte 100 g smotany a odstavte ju tesne pred varom. Pridajte nasekanú čokoládu a miešajte, kým sa nerozpustí.
    • V mise kuchynského robota vmiešajte mascarpone a zvyšnú smotanu. Pridajte vychladnutú čokoládovú zmes, miešajte krátko, kým sa zmes nespojí.
    • Nanesite na sušienkový základ.
  3. Poleva:
    • Zohrejte smotanu a zmiešajte ju s nasekanou mliečnou čokoládou, kým nevznikne hladká čokoládová zmes.
    • Prelejte polevou vrchnú časť koláča a odložte do chladničky.
  4. Podávanie:
    • Nepečený čokoládový koláč s lahodným krémom z mascarpone servírujte s láskou, veľkou chuťou a úsmevom na tvári.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Vyskúšajte tiež:

Prudko žravá krkovica na cesnaku s perfektnou omáčkou: Nikdy jej nie je dosť

Vianočný VANILKOVÝ KRÉMEŠ s mojím obľúbeným krémom: Dobrota, ktorú sme si zamilovali!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.