Nepečená, chutná roládka na spôsob Tiramisu: Susedkin recept, ktorý sme si zamilovali!

Dnes sme si pre Vás pripravili báječný recept na chutnú roládu, ktorú si rozhodne obľúbia všetci hostia.

Chutí skutočne senzačne a nikdy jej nie je dosť.

Suroviny uvádzane dnes sú cca na 10 porcií tohto lahodného zákusku.

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 30 cukrárskych piškót
  • 300 mililitrov rozpustnej sladené kávy
  • 500 gramov mascarpone
  • 400 mililitrov smotana na šľahanie aspoň 30% tuku
  • 100 gramov cukor
  • 2 lyžičky vanilkový extrakt
  • 2 štipky soľ
  • kakao na ozdobu
  • rum/ voliteľné

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Suroviny by mali byť vychladené z chladničky. Vyšľahajte pomocou elektrického šľahača v hlbokej mise mascarpone s cukrom, vanilkovým extraktom a štipkou soli.
  2. Keď dostanete hladký a nadýchaný krém, pridajte ešte druhú štipku soli a prilejte trochu vychladené smotany. Počas šľahania pridávajte aj zvyšok šľahačky a šľahajte na najvyššiu rýchlosť do tej doby, než vzniknutý krém po vytiahnutí šľahača bude tvoriť pevné špičky.
  3. Hotový krém dajte na chvíľu do chladničky a začnite pripravovať piškótový základ rolády. Na stôl dajte veľký obdĺžnik papiera na pečenie. Do misky si pripravte vychladnutú kávu, ktorú ste podľa chuti prisladili, prípadne do nej pridali rum. Berte piškóty jednu po druhej a každú len veľmi krátko namočte v káve . Pocukrovanou stranou ju potom položte na papier na pečenie. Takto z piškót zostavte základ rolády. Mali by to byť tri rady piškót na šírku po desiatich kusoch.
  4. Na takto pripravený obdĺžnik z piškót naneste v rovnomernej vrstve asi dve tretiny pripraveného krému. Aby krém pri rolovaní z rolády nevytekal, vynechajte malý kúsok od bočných strán a tiež pri strane, kde budete s rolovaním končiť . Úplne postačí zhruba centimeter. Nasypte trochu kakaa do jemného sitka a s jeho pomocou kakaom posypte celú plochu krému. Potom roládu pomocou papiera na pečenie zrolujte. Nezabudnite dostatočne utiahnuť, aby sa roláda nerozsýpala.
  5. Hotovú roládu pevne zabaľte do papiera na pečenie a konca zaviažte špagátom. Tak zaistíte, že sa papier nerozbalí. Balíček dajte do chladničky uležať.
  6. Necháme cez v noc v chladničke/min 3 hodiny
  7. Rozležanú roládu vybaľte z papiera na tácku a po celom povrchu ju pomažte polovicou zvyšného krému. Vzor, ktorý na povrchu rolády vidíte na fotografiách, bol vytvorený pomocou obyčajnej vidličky. Zvyšok krému dajte do zdobiaceho vrecúška s hladkou špičkou , a polovicou krému roládu ozdobte. Potom ju celú posypte jemnou vrstvou kakaa a zvyškom bieleho krému zdobenie dokončite.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: retete-usoare.eu/rulada-tiramisu-cu-crema-de-branza-fara-coacere-prepararea-ei-dureaza-15-minute

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.