Neodolateľná čokoládová torta s jemným vanilkovým krémom – pripravená za 40 minút!

Torty sú skvelé a každý ich má rád. Môžete si ich dopriať aj keď práve nemáte narodeniny. Len je potreba nejakú pripraviť. Ak milujete vynikajúce torty, ktoré obsahujú mnoho krému, skúste tento recept.

Dva kusy cesta, jemný krém, a nakoniec samozrejme vynikajúca poleva. Klasickú tortu, ktorá v sebe kombinuje čokoládu a vanilku. Urobte si ju neobyčajnú tým, že si ju vychutnáte so svojimi priateľmi!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

zloženie cesta

  • 160 g múky
  • 230 g cukru
  • 50 g kakaa
  • 130 g masla
  • 3 vajcia
  • 2 Lyžičky sódy
  • Lyžička prášku na pečenie

zloženie krému

  • 75 g krupice
  • 500 ml mlieka
  • 120 g cukru
  • 200 g masla
  • 1 citrón

zloženie polevy

  • 50 g čokolády
  • 30 g masla

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Pripravte cesto: zmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva a sódu. Zmes preosejte. Roztavte maslo a vmiešajte ho do zmesi. Pridajte vajcia a cukor, dobre premiešajte. Pridajte ostatné prísady pre cesto a premiešajte. Vlejte cesto do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečte 40 minút pri 180 stupňoch. Po vychladnutí rozkrojte cesto napoly.
  • Pripravte krém: Roztavte maslo. Zmiešajte citrónovú šťavu s vodou. Krupicu zmiešajte s mliekom a zohrejte. Varte 3-5 minút a varte, kým zmes nezhustne. Akonáhle zmes vychladne, pridajte citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru. Pridajte cukor a maslo. Vyšľahajte krém a navrstvite ho medzi dve časti cesta. Nakoniec roztavte čokoládu s maslom a touto zmesou polejte povrch torty. Nechajte ho stuhnúť niekoľko hodín v chladničke a potom podávajte.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!


Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bucatarul.eu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.