NENÁROČNÝ VEĽKONOČNÝ vanilkový dezert s lahodnou jemnou chuťou

Milujete karamel? A milujete tiež nepečené dezerty? Potom Vás zaručene poteší dnešný recept, ktorý sme pre Vás pripravili.

Reklamy

Môžete si vďaka nemu pripraviť famózny dezert s karamelovou príchuťou. Je úplne jednoduchý a za 15 minút hotový.

Zamilujete si tento dezert už po prvom ochutnaní. Vy aj celá Vaša rodina.

Nepečená karamelová torta je jednoducho geniálna a výsledok Vás milo prekvapí.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 40 dkg bebe keksov
  • 2 balenia vanilkového pudingového prášku
  • 8 lyžíc cukru
  • 8 dl mlieka
  • 4 dl šľahačky
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 2 sáčky stužovača
  • Čokoládu na nastrúhanie navrch dezertu

KARAMELOVÁ VRSTVA

  • 25 dkg cukru
  • 2,5 dl smotany
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • 4 dkg masla
  • 6 lyžíc medu
  • štipku soli

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Rozdeľte sušienky na tri rovnaké časti a umiestnite jednu vrstvu tesne vedľa seba do plechu, alebo rovnej misy.
  2. Poďme na karamel. Vložte cukor do hrnca, roztavte ho na miernom plameni a pridajte smotanu. Varte na miernom ohni za stáleho miešania.
  3. Pridajte maslo, vanilku, med a soľ. Varte, kým nie je krém hustý, krémový.
  4. Odstavte, nechajte vychladiť a dajte krém na pripravené sušienky. Na karamel dajte ďalšiu vrstvu sušienok Teraz uvaríme puding podľa návodu na obale.
  5. Nanesieme puding na sušienky. Zaskladáme poslednou vrstvou sušienok.
  6. Teraz vyšľahajte šľahačku so stužovačom. Tá tvorí poslednú krémovú vrstvu.
  7. Šľahačku naneste na sušienky. Navrch nastrúhajte čokoládu.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  ketkes.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.