NENÁROČNÉ Veľkonočné bochníky pripravené len z pár ingrediencií za 15 minút!

Tento dezert si zamiluje každý, to bez debaty. Vďaka pomazánkovému maslu (môžete dať tiež mascarpone, ak je pre vás cena prijateľná) je neskutočne lahodný a nadýchaný aj bez prášku do pečiva.

Reklamy

Príprava je totálne jednoduchá a nič ľahšie si už snáď pre svoj sviatočný stôl vybrať nemôžete.

Tieto bochníky sú nesmierne kypré a vláčne.

Vyskúšajte ho už  na túto Veľkú noc. Budete nad mieru spokojní.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 130 ml mlieka
  • 130 g kryštálového cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 60 g kukuričného škrobu
  • 100 g nátierkového masla
  • 100 g masla
  • 8 žĺtkov
  • 10 väčších bielkov, alebo 13 menších.

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V miske si oddelíme bielky a žĺtka. Bielky dáme do chladničky. Rúru nastavíme na 160 stupňov. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo, pridáme nátierkové maslo a mlieko – vymiešame hladkú zmes. Zmes odstavíme z vodného kúpeľa a opatrne vmiešame do žĺtkov. Do žĺtkovej zmesi primiešame aj preosiatu múku a škrob.
  2. Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh – postupne doň pridávame cukor. Nakoniec po častiach vmiešame sneh do žĺtkovej hmoty.
  3. Formu na pečenie vyložíme papierom a navrstvíme do nej cesto. Formu vložíme do väčšej formy, do ktorej sme si naliali horúcu vodu. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  tudasfaja.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.