Jednoduchá, rýchla a fantastická … Presne taká je slaná bábovka, ktorej prípravu zvládne skutočne každý. Je skvelým predjedlom, zaujímavou obmenou večera alebo oku lahodiacou dobrotou na párty. Pripraviť ju môžete aj ako slaný koláč na Veľkú noc.
Podáva sa teplá, ale chutí skvele aj za studena. Pripravte si túto šťavnatú lahôdku podľa nasledujúceho receptu a určite s ňou potešíte hostí alebo svojich blízkych.
Kto by nemiloval bleskové recepty, ktorých príprava je nesmierne jednoduchá. Presne taká je slaná bábovka, ktorá je dôkazom toho, že aj z pár klasických surovín sa dá vykúzliť zaujímavá a chutná dobrota.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- (Šálka s objemom 200 ml)
- 2 a 1/2 šálky hladkej múky
- 150 g tvrdého syra
- 150 g kyslých uhoriek
- 150 g šunky
- 1 šálka oleja
- 1 šálka bieleho jogurtu
- 1 prášok do pečiva
- 4 vajcia
- 100 g strúhaného syra (napr. Gouda)
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
Takto budeme v recepte postupovať:
- Pripravíme si misu, do ktorej rozbijeme vajíčka. Tie následne vyšľaháme a pridáme olej. Do zmesi za stáleho šľahania pridávame biely jogurt. Múku, ktorú sme si rozmiešali s práškom do pečiva postupne pridávame k ostatným surovinám. Pomocou mixéra by sme mali vypracovať hladkú hmotu.
- Zavárané uhorky si nakrájame na drobné kocky. Rovnaký postup zvolíme pri šunke a syra. Tieto suroviny následne pridáme do cesta a dôkladne zamiešame lyžicou. Takto pripravené cesto nakoniec osolíme a okoreníme.
- Pripravíme si formu na pečenie (ako na bábovku), ktorú vymažeme maslom a posypeme múkou. Do formy následne vylejeme cesto a umiestnime ju do rúry, ktorú sme vyhrali na 200 stupňov. Pečieme 30 minút.
- Po pol hodine bábovku vyklopíme z formy a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vrch bábovky posypeme strúhaným syrom a pečieme ďalších 15 minút pri rovnakej teplote.
- Po upečení slanou bábovku necháme mierne vychladnúť a potom nakrájame. Podávame ju teplú, ale skvele chutí aj za studena.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň
zdroj: coolinarika.com