Nech žijú VIANOČNÉ jednohubky: Domáce vláčne žemličky z kyslej smotany.

Jednou zo stálic školských kuchýň sú bezpochyby buchtičky s krémom. Niektorí na ne spomínajú s láskou, ostatní sú radi , že ich už nikdy nebudú musieť jesť.

Reklamy

Ale čo tak si pripraviť ich lepšiu domácu variantu?

Ako dobrý základ Vám môžu poslúžiť tieto žemličky z kyslej smotany, ktoré sú veľmi jednoduché na prípravu a môžete ich mlsať len tak ku káve, alebo si ich vychutnať práve preliate jemným krémom.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 30 g kvasníc
  • 300 g kyslej smotany
  • 600 g múky/ hladká
  • 250 g masla
  • 2 lyžičky soli
  • 1 vajce + 1 vajce na pomazanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Múku zmiešajte s 200 g masla a premiešajte s kyslou smotanou, soľou a kvasnicami. Cesto dobre prepracujte a potom ho vyvaľkajte. Polejte cesto zvyškom roztaveného masla a zabaľte. Potom vyvaľkajte a opakujte ešte trikrát.
  2. Potom nechajte cesto odpočívať 20 minút a vykrájajte jednotlivé žemličky. Tie pečte na plechu s papierom na pečenie 30 minút pri 200 stupňoch. Môžete doplniť krémom a podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: nyugdijasok.hu

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.