Nech žijú jednohubky: Domáce vláčne žemličky z kyslej smotany, pre nečakanú návštevu

Jednou zo stálic školských kuchýň sú bezpochyby buchtičky s krémom. Niektorí na ne spomínajú s láskou, ostatní sú radi , že ich už nikdy nebudú musieť jesť. Ale čo tak si pripraviť ich lepšiu domácu variantu?

Reklamy

Ako dobrý základ Vám môžu poslúžiť tieto žemličky z kyslej smotany, ktoré sú veľmi jednoduché na prípravu a môžete ich mlsať len tak ku káve, alebo si ich vychutnať práve preliate jemným krémom.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 30 g kvasníc
  • 300 g kyslej smotany
  • 600 g múky
  • 250 g masla
  • 2 lyžičky soli
  • 1 vajce + 1 vajce na pomazanie

Takto budeme v recepte postupovať:

Múku zmiešajte s 200 g masla a premiešajte s kyslou smotanou, soľou a kvasnicami. Cesto dobre prepracujte a potom ho vyvaľkajte. Polejte cesto zvyškom roztaveného masla a zabaľte. Potom vyvaľkajte a opakujte ešte trikrát. Potom nechajte cesto odpočívať 20 minút a vykrájajte jednotlivé žemličky. Tie pečte na plechu s papierom na pečenie 30 minút pri 200 stupňoch. Môžete doplniť krémom a podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: nyugdijasok.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.