Naša obľúbená príloha: Cesnakové zemiaky pečené v rúre: Inak už zemiačiky ani nepripravujem, tieto chutia najlepšie!

V článku sa dnes zoznámite s pečenými zemiakmi, ktorým nikto neodolá. Tieto pečené zemiaky zaradíte do svojho zoznamu obľúbených pokrmov.

Ich chuť je úžasná a príprava bleskurýchla.

Pokiaľ zvolíte tieto zemiaky ako prílohu k mäsu, nebudete ľutovať.

Reklamy

Všetky chute sa prepoja a idú báječne dohromady.

Ak však chuti týchto zemiakov nebudete mať dosť, dajte si ich len tak, samotné.

Sú fantastické na akýkoľvek spôsob.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 400 g zemiakov
  • 30 g masla
  • 2 štipky rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 40 ml olivového oleja
  • Soľ podľa chuti

Takto budeme postupovať:

  1. Zemiaky uvarte v šupke. Nechajte vychladnúť a premačknite vidličkou tak, aby rozpraskali. Zapekaciu misu vymažte olivovým olejom. Rozložte do misy zemiaky rozpraskanú stranou nahor. Rovnomerne zasypte nadrobno nakrájaným cesnakom.
  2. Zasypeme tiež soľou a rozmarínom. Maslo pokrájame na tenké plátky a poukladáme na zemiaky.
  3. Ešte pokvapkáme olivovým olejom.
  4. V predhriatej rúre pečte zemiaky 180 až 200 stupňov do zlatistej až červenej farby.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept na lahodné zemiaky aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

zdroj: bidista.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.