Naša obľúbená cuketková nátierka na celý rok: Takto ich využijem do poslednej cukety a frčím na nej celý rok!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept, ktorý určite rád privíta každý milovník cukiet a jedál z nich.

Reč je o výbornej nátierke, ktorá chutí naozaj lahodne či už na chlebe, alebo ako príloha k mäsku…

Možností je skutočne veľa a my sme presvedčený, že ak recept skúsite raz, zamilujete si ho.

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 2 kusy cukety
  • 1 kilogram paradajok
  • 200 gramov mrkvy
  • 200 gramov papriky
  • 140 gramov paradajkového pretlaku
  • 120 mililitrov oleja
  • 100 gramov cukru
  • 80 gramov octu.

Na dochutenie

  • chilli papričky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Cuketu olúpeme a nakrájame na malé kocky. Ak máme plod, ktorý je už starší, okrem toho, že ho musíme zbaviť šupky, musíme z neho odstrániť aj semená. Akonáhle máme cuketu nakrájanú, dáme ju do misky. Mrkvu najprv očistíme, zbavíme šupky a potom nakrájame na stredne veľké kúsky. Na kusy podobnej veľkosti nakrájame tiež papriku, ktorú najprv umyjeme.
  2. Paradajky umyjeme a nakrájame na štvrtiny. Takto pripravenú zeleninu vezmeme a prelisujeme cez mlynček na mäso. Vzniknutú zmes dáme do hrnca a umiestnime na sporák.
  3. Na prudkom ohni varíme zhruba 20 minút, nesmieme zabudnúť občas zamiešať . Akonáhle uplynie potrebná doba, do hrnca pridáme pretlak a cukor. Teplotu znížime a celý pokrm ešte ďalších 10 minút dusíme.
  4. Na konci dochutíme soľou, papričkami, cesnakom a octom.

Sledujte video recept:

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

zdroj: www.youtube.com/watch?v=kwMHniZO2a8&list=RDCMUCZmTLR0gXDEWB0iussGqW2Q&start_radio=1&rv=kwMHniZO2a8&t=0

Vyskúšajte tiež:

Babičkina polievočka so syrovými knedlíčkami: Nevieme sa jej dojesť!
Veľmi chutný „ALBÁNSKY KRÉMEŠ“: Prudko návyková maškrta!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.