Náš obľúbený VIANOČNÝ koláčik: Pripravujeme ho roky už pravidelne, každé Vianoce!

Dnes sme si pre Vás pripravili výbornú vianočnú maškrtu, ktorú sme si obľúbili celá rodina.

Pripravte si aj vy túto dobrotu, a uvidíte, že si ju obľúbite aj vy.

Chuť je skvelá a prípravu zvládne každá gazdinka.

Reklamy

Až na ňu nabudúce dostanete chuť, už budete presne vedieť, ako tortu Napoleon pripraviť.

Smotanová, ľahká, proste úžasná!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 650 g múky/ hladká
  • 350 g cukru
  • 2 vajcia
  • 150 ml vody
  • 1 lyžička 6% octu
  • štipka soli

VAJEČNÝ KRÉM

  • 750 ml mliek
  • 6 vajec
  • 200 g cukru
  • 3 polievkové lyžice múky
  • Vanilkový cukor podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Všetky zložky musia byť v chlade. Zmiešajte maslo a múku a vymiešajte. Do vody dajte ocot, rozšľahané vajce a soľ. Z múky a octovej vody vymiešajte cesto. Rozdeľte ho na 10-13 kusov rovnakej veľkosti. Zakryte ich potravinovou fóliou a vložte zákusok do chladničky.
  2. Pomaly zahrievajte mlieko. Pridajte múku, cukor, vajíčka. Zmes nepretržite miešajte, kým nezačne hustnúť. Pripravte si vanilkový cukor a nechajte krém vychladnúť.
  3. Z kusov cesta vyňatých z chladničky vyvaľkáme pláty rovnakej veľkosti.
  4. Pečte ich na 180 ° po dobu 15 minút. Keď sa všetko ochladí, zostavte koláč.
  5. Teda plát, krém, plát, krém. Až do vyčerpania všetkých zložiek. Odrezkami môžete ozdobiť vrch torty.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: retete-usoare.info

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Mini SALKO šiško-guličky: Chutná a rýchla maškrta pre každého!

Na VIANOCE je ako stvorený: Francúzsky univerzálny žĺtkový krém, ktorý sa hodí do všetkým VIANOČNÝCH zákuskov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.