Napoleonský koláč  je sladká pochúťka, ktorá je vždy dobrou voľbou. ?

Jeho jedinečná kombinácia chutí a textúr poteší každého sladkosťou, ktorá zanechá nezabudnuteľný dojem

Vyskúšajte jeho neodolateľnú chuť!

Reklamy

Na jeho prípravu budeme potrebovať: 

  • forma 20*20 cm fólia na boky

CESTO

  •  400 g tyčinky z lístkového cesta slané

KRÉM

  • 2 vajcia
  • 120 g cukor
  • 18 g múka hl.
  • 18 g kukuričný škrob
  • 8 g vanilkového cukor
  • 500 ml smotana 30%
  • 40 g maslo

POSTUP

Postup je jednoduchý na prípravu. Ako prvé si vyšľaháme vajíčka s cukrom. Následne ostatné ingrediencie vymiešame a uvaríme puding. (Ingrediencie rozmiešame ešte v horúcom pudingu.) Pokračujeme tým, že si na dno formy dáme vrstvu krému a na to uložíme tyčinky a potom krém. Ďalej to opakujeme znova tyčinky a krém. Opakujeme 3 krát. Keď to máme hotové, dáme koláč  do chladničky na 30 minút. Stuhnutý vyberieme z formy. Na záver ho celý potrieme ostatným krémom. Napokon celý posypeme zostatkom rozdrobených tyčiniek. Dáme ešte na 30 minút stuhnúť do chladu, aby získal správnu textúru. Po tomto časovom limite vyberieme koláč z chladničky.  A máme hotovo. Môžeme podávať a vychutnávať si sviežu sladkú chuť.

Mňam! 

Prajeme Vám dobrú chuť!?

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=sAl6cGpxccI&ab_channel=%D0%A1%D0%9D%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%92%D0%9A%D0%A3%D0%A1%D0%9D%D0%9E

Ďalšie recepty na sladký koláčik: 

Skvelá, jablková maškrta mojej šikovnej mamičky, na ktorej dokážem frčať kľudne vlastne aj celý rok!

Vždy moc chutná čokoládová maškrta ako z cukrárne: Koláčik, ktorý je u Nás vždy totiž na prvom mieste!

 

Comments are closed.