Mandle namočené vo vode majú mnoho pozitívnych účinkov na zdravie. Mandle sú bohaté na vitamín E, zinok, horčík a omega-3 mastné kyseliny.
Je dôležité namočiť mandle do vody pred konzumáciou, pretože týmto spôsobom sú ľahšie stráviteľné a telo ich živiny lepšie absorbuje.
Prečo by sme mali pravidelne konzumovať mandle?
Toto sú tie hlavné dôvody:
- Podporujú zdravie srdca: Proteín, vitamín E a mononenasýtené tuky v mandliach majú pozitívny vplyv na srdcové zdravie. Prítomný horčík pomáha prevencii infarktu, a mandle zároveň znižujú zápal v tepnách.
- Poskytujú energiu: Hrsť mandlí denne dodáva telu potrebnú energiu a stimuluje metabolizmus vďaka obsahu medi, riboflavínu a mangánu.
- Zníženie stresu: Mandle obsahujú vápnik a vitamín E, ktoré nielenže znižujú stres, ale aj pomáhajú znížiť hladinu škodlivého cholesterolu.
- Prispievajú k zdraviu kostí: Vďaka obsahu fosforu posilňujú zuby a pomáhajú prevencií osteoporózy.
- Regulujú krvný tlak: Vysoký obsah draslíka a nízky obsah sodíka v mandliach prispievajú k regulácii krvného tlaku.
- Znížujú riziko rakoviny hrubého čreva: Vďaka vysokému obsahu oleja podporujú trávenie a prispievajú k prevencii žalúdočných problémov a rakoviny hrubého čreva.
Zdieľajte tento článok nech to vidia aj ostatní!
Reklamy
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové články na každý deň.
Mohlo by vás tiež zaujímať:
Recept, ktorý ma skutočne hodnotu zlata: Vždy, keď vyčíňala CEZ ZIMU chrípka, naše babičky varili bobkový list s cukrom!
VŽDY Keď moje dieťa trápi bolesť ucha, použijem tento starý, overený BABIČKIN recept, pretože ma ešte NIKDY nesklamal