Naklíčený cesnak už nikdy nebudem vyhadzovať: Toto je ten hlavný dôvod prečo!

Cesnak ľudia s obľubou používajú už tisíce rokov a dodnes sa to nezmenilo, len sa rozšírili naše poznatky o tomto pokladu prírody.

Vedeli ste napríklad, že by ste nikdy nemali vyhadzovať klíčiaci cesnak?

Určite ste sa už s takouto situáciou stretli. Pri varení siahnete do špajze a namiesto čerstvých, tvrdých šupiek nájdete suchú scvrknutú hlávku, z ktorej vyrastá zelený výhonok.

Uvedomíte si, že si musíte kúpiť nový a a nakličený cesnak hodíte do koša.

Reklamy

Nie je žiadnym tajomstvom, že cesnak má nespočetné množstvo pozitívnych účinkov na náš organizmus.

Mnohé štúdie sa zaoberajú tým, aký dobrý je pre kardiovaskulárny systém, je bohatý na antioxidanty, znižuje hladinu cholesterolu, krvný tlak a pôsobí antimikrobiálne.

Výsledok testu

Juhokórejská výskumná skupina na Kyungpook University urobila úžasný objav. Všimli si, že všetky testy súvisiace s cesnakom berú do úvahy čerstvú, surovú, vyvinutú rastlinu, a preto pracovali na objasnení účinkov klíčku..

Výsledky boli publikované v časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry v roku 2014.

Vedci dokázali, že obsah užitočných antioxidantov v zelených výhonkoch cesnaku je výrazne vyšší ako v čerstvom cesnaku, ba čo viac, ak cesnak necháme aspoň 5 dní v pokoji, jeho zdraviu-prospešný účinok sa zvyšuje.

Zdieľajte tento článok nech to vidia aj ostatní!

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové články na každý deň.

Bude Vás tiež zaujímať:

Keď Vás opäť začne svrbieť zadok, prvú pomoc nájdete v kuchyni : Je tam všetko, čo potrebujete!
Vďaka tejto jednoduchej a rýchlej masáži s použitím tenisovej loptičky som sa zbavila bolestí krku!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.