Nakladaný cesnak v zaváracích pohároch! Plný vitamínov a chutí skvele!

Zdieľať na Facebooku

Pre  slovenský národ je typické všemožné zaváranie, nakladanie a iné spôsoby konzervovanie ovocia, zeleniny a potravín. Určite sa u Vás doma zavárajú čerešne, broskyne alebo marhule a nakladajú sa uhorky počas leta.

Reklamy

Už ste si ale niekedy pripravili nakladaný cesnak? Pravdepodobne túto pochúťku nepoznáte. To je veľká škoda, pretože obsahuje veľké množstvo cenných vitamínov, ktoré si vďaka naložení uchová. Pripravte si doma nakladaný cesnak a uvidíte.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 1 kg cesnaku
  • 600 ml vody
  • 4 lyžice cukru
  • 7 ks celého čierneho korenia
  • 10 ks klinčekov
  • 3 lyžice octu
  • 2 lyžice soli

Takto budeme v recepte postupovať:

Cesnak očistite a rozdeľte na strúčiky. Nalejte vodu do hrnca, pridajte soľ, cukor, korenie a klinčeky. Priveďte do varu a odstráňte z ohňa. Pridajte ocot. Cesnak vložte do sterilných nádob a zalejte nálevom. Dobre uzavrite a položte na chladné miesto, ale nie do chladničky. Konzumovať môžete už za dva mesiace.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: goodcookbook.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.