Najrýchlejší a najlepší krémeš s lahodným žĺtkovým krémom.

Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne skvostný recept. Kto by nemiloval krémeše?

Vonku Nám ešte stále vládne zima, tak sa v kľude môžme pustiť do pečenia v tomto sychravom počasí v teple domova 🙂

Poďme na to :

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

1 bal.listové cesto
2 l mlieko
1/2 l voda
6 ks vajcia
6 lyžíc hladká múka
20 g kukuričný škrob
3 bal.vanilkový cukor
250 g Kr. cukor
700 ml smotana na šľahanie
2 bal.Smetafix
práškový cukor na posypanie
Takto budeme v recepte postupovať:
  1. Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na tenký plát, ktorý preložíme na plech. Popicháme vidličkou a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata.
  2. Vodu, mlieko, žĺtky, vanilkový cukor, Kr. cukor (200 g), múku a kukuričný škrob dôkladne vymiešame, ohrejeme a keď hmota začína vrieť za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
  3. Bielka vyšľaháme do tuhej peny spolu s 50 g cukru a opatrne vmiešame vareškou do hustého horúceho pudingu. Spojený krém navrstvíme na upečený plát lístkového cesta a pekne uhladíme.
  4. Dáme do chladničky na 15 minút a vyšľaháme šľahačku so stužovačom.
  5. Šľahačku navrstvíme na vychladnutý žĺtkový krém a pekne uhladíme.
  6. Druhý plát lístkového cesta nakrájame na štvorčeky a poukladáme ich na šľahačku.
  7. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: nejrecept.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.