Jablká sú typickým jesenným ovocím, ktoré nám navyše dodáva veľa toľko potrebných vitamínov. Tie je potrebné dopĺňať najmä pre posilnenie imunity v tomto období, kedy sa teploty striedajú každý deň.
Jablká môžete konzumovať samozrejme surové, alebo si ich doprajte v tomto vynikajúcim koláči. Príprava je jednoduchá a na výsledku si u víkendovej kávy či čaju pochutí celá rodina. Určite si ho obľúbite.
Budeme potrebovať následovné ingrediencie:
- 4 vajcia
- 10 lyžíc cukru + 8 lyžíc pre posýpka
- 10 lyžíc oleja
- 12 lyžíc múky
- 12 lyžíc mlieka
- 1 prášok do pečiva
- 1 kg jabĺk
Takto budeme postupovať:
Žĺtky vyšľahajte do peny a vmiešajte olej a mlieko. Pridávajte cukor a múku, nakoniec vmiešajte prášok do pečiva. Cesto vylejte do vymasteného plechu a pečte 15 až 20 minút. Na pripravené cesto nastrúhajte ošúpené jablká. Zmiešajte 4 bielky s 8 lyžicami cukru a vyšľahajte tvrdú penu. Tú navrstvite na jablká a opäť zapečte, kým povrch nezhnedne. Koláč podávajte teplý.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: humormagazin.com