NAJLEPŠIA príloha! Domáce cesnakové zemiaky s rozmarínom a vynikajúcou chuťou!

Zdieľať na Facebooku

V článku sa zoznámite s pečenými zemiakmi, ktorým nikto neodolá. Tieto pečené zemiaky zaradíte do svojho zoznamu obľúbených pokrmov.

Reklamy

Ich chuť je úžasná a príprava bleskurýchla.

Pokiaľ zvolíte tieto zemiaky ako prílohu k mäsu, nebudete ľutovať.

Reklamy

Všetky chute sa prepoja a idú báječne dohromady. Ak však chuti týchto zemiakov nebudete mať dosť, dajte si ich len tak, samotné.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 8 zemiakov
  • 30 g masla
  • 2 štipky rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 40 ml olivového oleja
  • Soľ podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zemiaky uvarte v šupke. Nechajte vychladnúť a Premačknite vidličkou tak, aby rozpraskaly.
  2. Zapekaciu misu vymažte olivovým olejom. Rozložte do misy zemiaky rozpraskanú stranou nahor. Rovnomerne zasypte nadrobno nakrájaným cesnakom. Zasypeme tiež soľou a rozmarínom. Maslo pokrájame na tenké plátky a poukladáme na zemiaky. Ešte pokvapkáme olivovým olejom.
  3. V predhriatej rúre pečte zemiaky 180 až 200 stupňov do zlatistej až červenej farby.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  sovkusom.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.