Najjemnejšie BABIČKINE PERNÍČKY: Dajú sa jesť aj okamžite!

Dnes sme si pre Vás pripravili báječný recept na  PERNÍČKY, ktoré si zamilujete.

Pripravujeme ich pravidelne každý rok a nevieme si ich doma vynachváliť.

Pripravte si ich aj vy a uvidíte, že si recept určite uložíte.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 650 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • 150 g tekutého medu
  • 6-7 lyžíc mlieka
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 2,5 lyžičky perníkového korenia
  • 4 žĺtky + 1 na potretie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do misy dáme múku, preosiaty cukor, sódu, a perníkové korenie. Všetko premiešame, pridáme rozpustené vlažné maslo, žĺtky, med a mlieko a vypracujeme cesto. Ak sa stále drobí, pridajte ešte trošku mlieka. Nemusí sa dávať do chladničky odležať, môžeme hneď vyvaľkať na asi 0,5 cm hrubý plát a vykrajovať tvary.
  2. Perníčky dozdobíme kúskom vlašského orecha.
  3. Pečieme na 170 ° C  11 minút, podľa skúsenosti s trúbou.
  4. Upečené perníčky okamžite potrieme žĺtkom rozmiešaným s 1 lyžicou vody.
  5. Na konci dozdobíme bielkovou polevou.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: femina.hu/karacsony/hagyomanyos-mezeskalacs-recept

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.