Najjemnejšia šľahačková bábovka, ktorá je bezkonkurenčná

Jednoduché a rýchle recepty sme si poslednou dobou veľmi obľúbili, tak sme sa dnes rozhodli, že nebude zlé si ukázať ďalší podobne rýchly receptík, ktorý poteší naše chuťové bunky.

Vôňa rannej kávy a bábovky je snom množstva z Nás.  Keď nie je na pečenie veľa času, tak takáto rýchla bábovka príde vhod. Prekvapte rodinu alebo návštevu takouto chutnou „rychlovkou“

Tip: Varujeme, že ak ju raz skúsite, už inú ani robiť nebudete chcieť.

Reklamy

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 3 vajcia
  • 180 g cukru
  • 275 g polohrubej múky
  • 12 g bezfosfátového prášku do pečiva (popr.1 klasický)
  • 75 g hrozienok
  • 15 g kakaa
Takto budeme postupovať:
  • Do misy dáme smotanu s vajcami a ľahko prešlaháme. Postupne pridáme cukor, múku s práškom do pečiva a dobre premiešame. Nakoniec vmiešame hrozienka. Formu na bábovku si dobre vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou. (Silikónovou formu vymazávať nemusíme).
  • Zhruba 2/3 cesta nalejeme do formy.a zvyšok zafarbíme kakaom. Kakaové cesto prelejeme do formy a krúživými pohybmi ho pomocou špajdle zľahka vmiešame do svetlého cesta. Pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C približne 40 minút, kým nevyjde zapichnutá špajdla suchá. Bábovku necháme zľahka vychladnúť a potom ju opatrne vyklopíme a pocukrujeme.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.

zdroj: facebook

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.