Najjemnejší tvarohový koláčik s úplne jednoduchou prípravou

Pokiaľ milujete jednoduché a chutné recepty, ktoré zvládnete raz-dva, tak budete dnes veľmi potešení.

Reklamy

Dnes sme si práve taký pripravili a sami uvidíte, že sa budete oblizovať.

Vychutnajte si chutnú maškrtu pri kávičke alebo pri posedení s priateľmi.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 350 g Kr. cukru
  • 4 vajcia
  • 250 g masla alebo margarínu
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 450 g hladkej múky
  • 1 prášku do pečiva
  • 200 ml mlieka

Na náplň:

  • 500 g jemného tvarohu,
  • citrónovú kôru z jedného citróna,
  • 1 bal. vanilkového cukru,
  • Med podľa chuti

Na vrch:

  • práškový cukor

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Cukor ušľaháme s vajíčkami do peny. Pridáme zmäknuté maslo, vanilkový cukor a 200 ml mlieka.
  2. Postupne pridávame aj prášok do pečiva a múku. Vymiešame jednotné cesto a ½ navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie s rozmermi 25 x 35 cm.
  3. Tvaroh vymiešame s medom, citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom.
  4. Krém navrstvíme na plech, prikryjeme zvyšným cestom, uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry.
  5. Pečieme pri teplote 120 stupňov, kým koláčik nie je na povrchu zlatistý.
  6. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

zdroj: coolinarika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.