NAJCHUTNEJŠIE Zapečené bravčové plátky s fantastickou paradajkovou omáčkou a rýchlou prípravou

Zapečené bravčové plátky všetci poznáme na milión spôsobov. Každý ich má rád inak a po svojom. Čo vyhovuje jednému, nemusí vyhovovať druhému.

Reklamy

Každý z nás má svoj zaručený a osvedčený recept, ktorý sa vždy stretne s tou najkladnejšou odozvou.

Avšak tieto zapečené bravčové plátky so zemiakmi, paradajkovou šťavou a cesnakom, sú tiež famóznou variantou.

Vyskúšajte ich podľa nášho jednoduchého receptu a uvidíte, že sa aj tento spôsob rýchlych zapekaných plátkov zaradí medzi Vaše obľúbené jedlá.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg bravčových plátkov
  • 70 dkg zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1,5 dl paradajkovej šťavy
  • 1 čajovú lyžičku mletej papriky
  • 1 lyžička korenie podľa chuti
  • soľ, korenie
  • olej

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Mäso osolíme, okoreníme, opaprikujeme. Zemiaky olúpeme a nakrájame na veľké kusy.
  2. Dáme ich do pekáča s nakrájanou cibuľou. Zmiešajte prelisovaný cesnak s paradajkovou šťavou a spolu s korením. Túto zmes nalejte na zemiaky.
  3. Na zemiaky poukladáme mäso a pokvapkáme trochou oleja. Prikryjeme alobalom a pečieme na 180 stupňov po dobu 40 minút. Mäso párkrát otočíme.
  4. Potom odoberieme alobal a pečieme ďalších 15 minút.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: finomreceptek.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.