Toto cesto je skutočne poklad. Odkedy z neho robím domácu štrúdľu, musím pripraviť hneď dvojitú porciu.
Keď robím štrúdľu, tak jedine z tohto cesta.
Zo šľahačky je úžasne jemné a voňavé. Dobre sa s ním pracuje a ja ho vždy robím aspoň z dvojitej dávky.
Reklamy
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 500 g hladkej múky
- ½ balenia kypriaceho prášku
- 200 g smotany na šľahanie aspoň 31%
- 2 vajcia
- 2 lyžice octu
- štipku soli …
Na náplň:
- Tvaroh a hrozienka
- Strúhanka, strúhané jablká a škorice
- Mak, zavárané čerešne a práškový cukor
Na potretie:
Maslo a trochu rumu
Takto budeme v recepte postupovať:
- Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske a vypracujeme jednotné cesto – cesto by nemalo byť príliš tekuté ani príliš tuhé, podľa potreby pridávame mlieko alebo múku.
- Necháme odležať 30 minút, rozdelíme na 3 časti a následne rozvaľkáme každú časť na plát.
- Prvý plát posypeme strúhankou, cukrom a škoricou a navrstvíme naň nastrúhané jablká.
- Na druhú navrstvíme tvaroh s hrozienkami a cukrom a na tretí mak s cukrom a čerešňami.
- Zavinieme – klasicky alebo nakrájame na prúžky a tie striedavo prekladáme cez náplň.
- Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozpusteným maslom a vložíme do vyhriatej rúry.
- Pečieme pri teplote 200 stupňov asi pol hodinu.
- Po vybratí z rúry, potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s trochou rumu.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: nosalty.hu/recept/almas-meggyes-kigyoretes