NAJCHUTNEJŠIE VEĽKONOČNÉ zemiakové knedle: BEZ VAJEC a BEZ MÚKY a aj tak chutia fantasticky!

Dnes sme si pre Vás pripravili klasiku, ktorú zbožňujeme počas celého roku, ale zvlášť počas  sviatkov.

Reklamy

Pripravte si toto chutné jedlo a nebudete ľutovať.

Recept je jednoduchý a knedlíky bude celá rodina doslova zbožňovať!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • uvarené zemiaky
  • Škrob – zemiakový (ja si kupujem v Poľsku tam majú vo väčších baleniach)/ na 1 kg zemiakov približne 250 g škrobu
  • soľ len do vody – nie do cesta

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Na miernom ohni privedieme k varu osolenú vodu.
  2. Najemno nastrúhajte už uvarené zemiaky, ktoré posypeme škrobom.
  3. Premiešame a postupne vytvoríme kompaktné cesto.
  4. Podľa potreby prisypte škrob.
  5. Zo vzniknutého cesta vytvorte malé guličky  a ihneď hádžte do vriacej vody.
  6. knedle nechajte variť 2-3 minúty. Následne vypnite, nechajte pár minút pod pokrievkou a vyberte z vody.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: przepisy100.pl

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.