NAJCHUTNEJŠIE nátierky, ktoré pripravíte z pár surovín: Budete sa oblizovať!

Nátierky, ktoré si vyrobíte sami, vám budú o to viac chutiť. Viete, čo do nátierky dávate, narozdiel od tých kúpených v obchode. Nemusíte sa tak báť konzervantov.

Reklamy

Prinášame vám niekoľko receptov, na ktorých si určite pochutnáte, navyše sú rýchlo pripravené, takže môžete ľahko vytvoriť pohostenie aj pre nečakanú návštevu.

Klasická vaječná nátierka

Vaječná nátierka sa skvele hodí najmä k čerstvému ​​chlebu. Jej príprava nie je nijako náročná a pochutí si celá rodina.

  • 6 vajec
  • 2 lyžice taveného syra
  • 1 lyžica majonézy
  • 1 lyžica nasekanej cibule
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • Soľ a korenie

Jednoducho uvarte vajcia natvrdo, schlaďte ich studenou vodou, ošúpte a vylisujte. Pridajte tavený syr, majonézu a cibuľu. Potom už len stačí dochutiť soľou, korením a lyžičkou citrónovej šťavy. Táto nátierka je pastvou pre maškrtné jazýčky a iste ju ocení aj návšteva.

Bylinkové maslo ľahko a rýchlo

Bylinkové maslo síce nepatrí priamo medzi nátierky, ale keď si ich namažete na chleba, určite budete mať nebíčko v ústach. Navyše jeho príprava nie je nijako zložitá. Budete potrebovať.

  • 150 g masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 hrsť byliniek
  • Soľ a korenie

Najskôr je potrebné nechať trošku povoliť maslo, aby sa s ním dobre pracovalo. Potom je treba pridať nasekané bylinky a ďalšie prísady. Zo všetkého vytvorte valec, ktorý zabaľte do potravinovej fólie. Nechajte vychladiť v chladničke a za pár hodín získate vynikajúce bylinkové maslo.

Lahodný tvaroh nielen s cesnakom

Tvaroh s cesnakom patrí medzi obľúbené nátierky. Prinášame vám osvedčený recept.

  • 250 g tvarohu
  • 50 g bieleho jogurtu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť čerstvých byliniek
  • Soľ podľa chuti

Vytvorte si jednoducho tvarohovo-cesnakovú nátierku. K tvarohu stačí pridať jogurt, cesnak, nasekané bylinky a soľ. Všetko je potrebné dôkladne premiešať, trošku nechať vychladiť a podávať s čerstvým chlebom.

Svieža Guacamole s avokádom a zeleninou

  • 1 chilli paprička
  • 3 avokáda
  • 2 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 1 hrsť koriandra
  • 2 strúčiky cesnaku

Na prípravu tejto nátierky vám okrem potravín postačí iba nôž a obyčajný ručný mixér. Ingrediencie stačí len nakrájať a potom rozmixovať na jemnú pastu a dochutiť. Pridáte iba soľ a korenie a popr. aj olivový olej pre zjemnenie chute.

Baklažánová nátierka nielen s nachos

Málokto túto nátierku pozná. Je výborná, skvele sa hodí k pečivu  aj ako dip. Budete na ňu potrebovať:

  • 3 baklažány
  • 40 g vlašských orechov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 20 ml vody
  • 1 lyžičku oregana
  • Soľ a korenie

Najskôr nakrájajte baklažán na plátky, posoľte ho a nechajte “vypotiť”. Potom utrite vzniknutú tekutinu, čím odstránite horkosť. Následne ho opečte na panvici – stačí zľahka. Potom ho rozmixujte spolu s ostatnými prísadami. Vznikne vynikajúca nátierka, ktorú budete chcieť robiť znova a znova.

Jednoduchá hydinová paštéta

Medzi veľmi obľúbené paštéty patria tie masové. Ide napr. O hydinové paštéty z pečene a z ďalších ingrediencií. Inšpirujte sa naším receptom a vyskúšajte, určite nebudete sklamaní.

  • 500 g hydinovej pečene
  • 250 g masla
  • 1 cibuľu
  • 4 lyžice červeného vína
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ lyžičky sušených byliniek
  • 1 lyžičku soli
  • 1 lyžičku korenia
  • 2 lyžice oleja

Postup prípravy je jednoduchý. Najskôr nakrájajte cibuľu a očistite pečeň. Orestujte na panvici, nechajte ich vychladnúť a rozmixujte. Pridajte ďalšie ingrediencie, opäť mixujte a akonáhle získate požadovanú konzistenciu, bude nátierka hotová.

Tuniaková nátierka pre milovníkov rýb.

Pripravte si klasickú a výbornú tuniakovou nátierku! Stačí vám na ňu len pár prísad:

  • 400 g konzervovaného tuniaka
  • 100 g mäkkého syra
  • 1 lyžica jogurtu
  • Korenie podľa chuti

Všetko dajte do mixéra a za pár minút budete mať vynikajúce nátierku.

Ktorú vyskúšate ako prvú? 🙂

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: prosvet.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.