Jogurtová omáčka je zdravou alternatívou k majonéze, je veľmi ľahká a takmer bez kalorická, má lahodnú a aromatickú chuť a mení jedlá na skutočné kulinárske špeciality. Je oveľa zdravšia než klasická tatarka.
Môžete ju podávať s mäsovými pokrmami, zemiakmi, pečenou alebo grilovanou zeleninou, alebo ju môžete použiť ako šalátový dresing.
Vyskúšajte prípravu domácej tatárky z jogurtu a zabudnete na kupovanú.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 1 uhorka (čerstvá)
- 125 ml prírodného jogurtu
- 5 g cesnaku
- 1/2 lyžičky citrónovej šťavy
- 30 g byliniek
- 1 lyžica olivového oleja
- Korenie na chuť
Takto budeme v recepte postupovať:
Uhorku očistite a nastrúhajte. Cesnak prelisujeme a pridajte k uhorke. Pridajte nakrájané bylinky a citrónovú šťavu. Nakoniec vmiešajte jogurt, soľ a olej. Omáčka je pripravená.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: bucatarul.eu