Najchutnejšie chrumkavé pečené zemiaky s bylinkami a vláčnou chuťou: Lepšie už ani nepoznám!

Na povrchu úžasne chrumkavé a prepečené a vnútri krehké a mäkučké. To sú zemiaky, na ktoré Vám v dnešnom článku predstavíme recept.

Reklamy

Uvidíte sami, že doteraz ste zemiaky pripravovali zle. Pri najmenšom len obstojne.

Po vyskúšaní tohto receptu však uvidíte, že pečené zemiaky vám nikdy nechutili lepšie. Trik je v zmrazení. Posúďte sami.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • lyžica soli
  • korenie
  • strúčik cesnaku
  • čerstvý kôpor

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zemiaky očistite a umyte. Ak sú veľké, nakrájajte ich na štvrtky. Ak sú malé, nechajte ich ako tak. Nalejte do hrnca vodu, osoľte a priveďte do varu.
  2. Zemiaky vložte do vriacej vody a zaviečkujte. Varte 5-7 minút. Sceďte a nechajte vychladiť. Nasypte zemiaky do uzatvárateľného vrecka, alebo do misky, ktorú zafixujete potravinárskou fóliou.
  3. Dajte zemiaky na 1-2 hodiny do mrazničky. Môžete nechať cez noc. Potom vylejte plech olejom a zmrznuté zemiaky na neho rozložte. Dajte do rúry a pomaličky ich pečte. Skôr zahrievajte tak dlho, ako teplota v rúre dosiahne 220 stupňov. Zemiaky párkrát prehádzajte, alebo obráťte. Najviac v posledných 10 minútach.
  4. Po upečení dajte na tanier a ľubovoľne dochuťte cesnakom a kôprom, prípadne ešte soľou. Podávajte ako prílohu, alebo samotné vegetariánske jedlo.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  womensite.mediasole.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.