Najchutnejšie, babičkine, tvarohové šišky BEZ smaženia a BEZ kysnutia!

Dnes sme si pre vás pripravili recept na chutné babičkine šišky podľa tradičného receptu, vďaka ktorému sa nám šišky vždy podarili.

Pripravte si ich aj vy a uvidíte, že nebudete ľutovať.

Chuť je skutočne výborná!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Na 12 šišiek:

  • 250 gramov mäkkého tvarohu
  • 220 gramov hladkej múky
  • 1 vajíčko
  • 1 veľká lyžica slnečnicového oleja
  • 1 veľká lyžica kyslej smotany
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva,
  • štipka soli
  • trochu mlieka
  • práškový cukor

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V stredne veľkej mise zmiešajte vajcia, práškový a vanilkový cukor a štipku soli. Potom pridajte do zmesi aj kyslú smotanu, mäkký tvaroh, hladkú múku, kypriaci prášok a vytvorte vláčne cesto..
  2. To na doske pogúľajte a vytvorte z neho dvanásť rovnako veľkých kúskov, ktoré vytvarujete do menších bochníkov. V strede jednotlivých šišiek treba urobiť vykrajovačom malý otvor, aby mali vo výsledku tvar, ako donuty.
  3. Šišky následne vyskladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, natrite ich povrch teplým mliekom a dajte piecť do rúry na 25 až 30 minút pri 180 stupňoch Celzia.
  4. Upečené šišky môžete posypať práškovým cukrom a plniť podľa ľubovôle. Skvele budú chutiť napríklad s jahodovou, alebo marhuľovou marmeládou. A keď zvolíte domáci džem, bude výsledok ešte lepší. Porciu možno servírovať aj s kopčekom čerstvo vyšľahanej smotany, alebo smotanou kyslou ochutenou vanilkovým cukrom. Možné je šišky vylepšiť aj čokoládovou polevou.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: allgoodmood.ru/30141-pyshnye-tvorozhnye-ponchiki-v-duhovke-gotovyatsya-bystro-bez-masla-i-drozhzhey/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.