
Dnes sme si pre vás pripravili špeciálny recept na donuty, na ktoré sa nechytajú ani tie z cukrárne.
Pripravte si ich v pohodlí domova a uvidíte, že si ich zamilujete.
My si ich pripravujeme už iba takto!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 300 mililitrov plnotučného teplého mlieka
- 50 mililitrov teplej vody
- lyžičku soli
- 3 lyžice krupicového cukru
- 2 vajcia
- 650 gramov hladkej múky
- 80 gramov zmäknutého masla,
- 12 gramov čerstvého droždia
Na glazúru
- 2 lyžice práškového cukru
- 5 až 6 kvapiek citrónovej šťavy
- lyžicu vody
Na vyprážanie si pripravte aj slnečnicový olej. Z tohto množstva surovín zhotovíte asi 22 ŠIŠIEK.
Takto budeme v recepte postupovať:
- Do hlbokej misy najprv nalejte teplé plnotučné mlieko a teplú vodu. Potom pridajte soľ, cukor, drvené čerstvé droždie, vajcia a miešajte do hladka. Postupne do zmesi prisypávajte aj preosiatu hladkú múku. Vypracujte mäkké homogénne cesto, ktoré nebude lepiť.
- Misu s vypracovaným cestom prikryjeme utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť približne dve hodiny. Keď cesto vykysne, vyberte ho z misy a premiestnite na dosku.
- Z hmoty vytvorte asi 22 gúľ a tie tvarujte do oválnej šišky. Uprostred vytvorte malým pohárikom, alebo vykrajovačom otvor. Vzniknú tak typické donuty. Šišky pred vyprážaním ešte prikryte fóliou a nechajte kysnúť ďalších dvadsať minút.
- Donuty vkladajte do panvice s rozpáleným slnečnicovým olejom a smažte z oboch strán do zlatista. Potom vyberte a odsajte papierovou utierkou prebytočný tuk.
- Pustite sa do prípravy glazúry, ktorú zhotovíte zmiešaním práškového cukru, citrónovej šťavy a vody. Pomocou štetca horúce šišky glazúrou potierajte. Nechajte vychladnúť a podávajte s hrnčekom kakaa, kávy, alebo čaju.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: retete-usoare.eu/gogosi-delicioase-si-aerate-ca-puful/
Leave a Reply