Dnes sme si pre Vás pripravili skutočnú maškrtu, ktorej sa nevieme dojesť.
Deti si zákusok úplne zamilovali a manžel povedal, že by ma zaň aj na rukách nosil.
Pripravte si túto dobrotu, ktorou potešíte seba aj celú rodinu.
Reklamy
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Korpus:
- 300 g múky/ hladká
- 250 ml mlieka
- 4 vajcia
- 200 g cukru
- 120 ml oleja
- 3 lyžice kakaa
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
Krém:
- 1 l mlieka
- 200 g masla izbovej teploty
- 120 g cukru
- 100 g múky
- 10 g vanilkového cukru
Plnka:
- 3-4 banány
- ½ citróna
- 100 g cukríkov na ozdobu
Takto budeme v recepte postupovať:
Korpus:
- Preosejte múku a kakao, pridajte prášok do pečiva a premiešajte. Vajcia rozšľahajte mixérom, potom postupne pridávajte cukor a pokračujte v mixovaní, kým nedosiahnete hustej a ľahkej konzistencie.
- Pridajte mlieko a olej a premiešajte, potom zapracujte suché prísady a zmixujte do hladka.
- Tortovú formu alebo plech vyložte papierom na pečenie, nalejte opatrne cesto, vyrovnajte ho a pečte v rúre predhriatej na 180 ° C asi 35 minút. Upečenie môžete kontrolovať pomocou špajdle.
Krém:
- Nalejte do hrnca mlieko, pridajte cukor, vanilkový cukor a múku, potom miešajte do hladka. Dajte zmes na sporák a za stáleho miešania varte, najprv na strednej, potom na nízku teplotu.
- Potom, čo krém zhustne, ho varte ďalšiu minútu a za stáleho miešania nechajte úplne vychladnúť. Potom do zmesi zašľaháme maslo.
Na záver:
- Hornú tretinu vychladnutého piškótu zrežte a rozmixujte na kúsky. Na zvyšok korpusu naneste polovicu krému, naň kolieska banánu pokvapkaná citrónom a hore zvyšok krému.
- Zostáva už len posypať dezert rozmixovaným korpusom, prípadne dozdobiť. Pred podávaním necháme tortu na dve hodiny stuhnúť v chladničke.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: gotovimop.com/recipe/shokoladno-bananovyj-tort